Dette er snittprisen på brukte bobiler

Finn er en vesentlig markedsplass for omsetning av brukte bobiler både for privatpersoner og forhandlere. Tall for 2023 viser både pris og omsetningshastighet.

Det er bobiler i alle prisklasser på Finn. Snittprisen på de brukte bobilene var 443 000 kroner. Foto: Faksimile av Finn.no.

Finn har kartlagt at over 1,7 millioner nordmenn synes campingferie er en attraktiv ferieform. Det gjenspeiler seg i søk og salg gjennom tjenesten på finn.no.

Det var ved årsskiftet om lag 67 000 bobiler i Norge. Antallet campingvogner er dobbelt så høyt. Gjennom Finn omsatte privatpersoner bobiler og campingvogner for 5,3 milliarder kroner i 2023, men den gjennomsnitlige publiseringstiden på Finn var høy for privatpersoner. Hele 178 dager lå annonsene ute før salget var gjennomført.

For forhandlerne som benytter Finn for salg av brukte bobiler var «liggetiden» bare 56 dager. Undersøkelser utført av Finn viser at mange ser det som en fordel at forhandlerne er organiserte når de velger å kjøpe bobil. Det kom fram da Henning Ebbestad og Ole Martin Larsen fra Finn presenterte nøkkeltall for Norges Caravanbransjeforbund (NCB) på deres fagdag i begynnelsen av mars.

Der ga de forhandlerne gode råd om hvordan de på beste vis utformer annonsene sine og gjør dem attraktive og ikke ekskluderer seg selv på grunn av dumme feil og mangler i annonsene. I dagens dårlige nybilmarked har salg av brukte bobiler blitt viktig for mange forhandlere.

Under en halv million
Tjenesten Finn Caravan hadde i 2023 21,9 millioner besøk eller 421 000 besøk i uka. Det førte til mange salg. Snittprisen på de brukte bobilene var 443 000 kroner. Hele 75 prosent ønsker å kjøpe noe som er billigere, mens 25 prosent har mer penger å legge i kjøpet.
Snittprisen for en brukt campingvogn var 153 000 kroner, og her var det noen flere som var villig til å gå høyere i pris enn for bobilene.

Besøkstallene på Finn Caravan viser at det er stor interesse for bobiler og campingvogner, men viser også at de fleste helst vil betale noe mindre enn det gjennomsnittet ender opp med å betale.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  6 comments for “Dette er snittprisen på brukte bobiler

  1. «Ærre’ muli’…?»
    Dette er den hittill DUMMESTE og mest meningsløse artikkelen jeg har lest på dette forumet! «Gjennomsnittspris på bruktbiler»?? Hva var liksom meninga, hva skal denne informasjonen brukes til?

    • jeg skal håper kjøpe min første campingbil Interresant å se hva de ligger på. bør nok ikke kjøpe under gjennomsnit om jeg vil ha no bra tenker jeg

      • Har nettopp kjøpt bobil under 6m ,dette er absolutt å anbefale fordi da sliter man ikke med å få parkert ,den passer over alt og er veldig smidig i trafikken,pass på å få tak i en type der man kan snu begge stolene framme slik at man får maks utnyttelse av plassen,dette er selvfølgelig ikke noen dansehall men har alt man trenger og dessuten rimelig på ferger ,har ikke verdens største motor men man skal jo på tur og ikke billøp,denne er diesel.heter Fiat mc louis Lagan 2006 mod og vi elsker denne bilen.Uansett er rådet mitt til deg «kjøp ikke for stort» begynn der og øk etter behov ,de fleste begynner i feil ende. Ha en fin sommer

  2. Ser ut som det er mange på jakt etter billigere bil enn det de åpenbart selges for. Mange ønsker om bobil havarerer nok når prisnivået blir synlig.

  3. Har nettopp kjøpt bobil under 6m ,dette er absolutt å anbefale fordi da sliter man ikke med å få parkert ,den passer over alt og er veldig smidig i trafikken,pass på å få tak i en type der man kan snu begge stolene framme slik at man får maks utnyttelse av plassen,dette er selvfølgelig ikke noen dansehall men har alt man trenger og dessuten rimelig på ferger ,har ikke verdens største motor men man skal jo på tur og ikke billøp,denne er diesel.heter Fiat mc louis Lagan 2006 mod og vi elsker denne bilen.Uansett er rådet mitt til deg «kjøp ikke for stort» begynn der og øk etter behov ,de fleste begynner i feil ende. Ha en fin sommer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *