Dette er nordmenns campingfavoritter i Sverige

I går kunne vi fortelle hvilke svenske campingplasser svenskene liker best. Men hva er nordmenns favoritter i Sverige?

Byske Havsbad i Norrbotten er nordmenns største favoritt blant svenske campingplasser. Foto: Byske havsbad.

Ifølge en undersøkelse SCR Svensk Camping gjennomførte på Camping.se, er det noen campingplasser som utmerker seg spesielt i popularitet blant norske gjester.

Før pandemien sto nordmenn for 2,1 millioner overnattinger på svenske campingplasser. Det er 2/3 av alle norske gjestenetter i Sverige. Nå er reiser over grensen er like enkelt som før, ser svenske campingplasser frem til å få tilbake sine norske gjester.

– De norske gjestene er svært viktige for våre campingplasser. Det er noen campinger som utmerker seg som ekstra populære blant nordmenn, særlig de som har nærhet til strand og vann. Gjennomgående har disse campingene høy standard, med 4 eller 5 stjerner, sier Eva Svärd, markedsansvarlig på SCR Svensk Camping i en pressemelding.

Det var i 2019, rett før pandemien at SCR Svensk Camping gjennomførte en undersøkelse blant nordmenn på Camping.se, som er Sveriges største nettside for campinginspirasjon og booking.

Statistikken på nettsiden viser at er det er flest campingplasser langs Bottenviken og på vestkysten som seiler opp som favoritter blant norske gjester. Her er topp ti-listen:

1. Byske Havsbad – Byske, Skellefteå
Ved Bottenviken og lakseelven Byskeälven ligger Byske Havsbad, 3 mil nord for Skellefteå. Campingplassen har 450 tomter for bobil, campingvogn og telt, 42 plasser reservert kun for bobil.

2. Hafsten Resort – Uddevalla, Bohuslän
På en halvøy i Bohuslän, mellom Gøteborg og Strømstad, finner du Hafsten Resort. På campingplassen finnes det 370 tomter for bobil, campingvogn og telt.

3. Destination Apelviken– Varberg, Halland
I surfehovedstaden Apelviken, ved Kattegats brusende bølger, finner du 5-stjerners campingen Destination Apelviken, med 460 tomter for bobil, campingvogn og telt.

4. Skellefteå Camping – Skellefteå, Norrbotten
Skellefteå Camping er en 4-stjerners camping for deg som er glad i naturen. Campingen har 350 campingtomter.

5. Daftö Resort – Strömstad, Bohuslän
På Daftö Resort i Strömstad kjenner du tydelig duft av tang, salt og eventyr. Her finnes et bredt aktivitetstilbud til både store og små. Bo i egen bobil/campingvogn eller telt på en av de 830 campingtomtene.

6. Arctic Camp Jokkmokk – Jokkmokk, Norrbotten
Den nordlige campingplassen, Arctic Camp Jokkmokk, ligger i et friluftsområde. Dette er en 4-stjerners familiecamping med 178 plasser for telt, bobil og campingvogn.

7. KronoCamping i Lidköping – Lidköping, Västergötland
KronoCamping Lidköping er en fem stjerners campingplass rett ved Sveriges største innsjø, Vänern. Totalt finnes 487 tomter for bobil, campingvogn og telt.

8. Pite Havsbad – Piteå, Norrbotten
Pite Havsbad er en favoritt blant nordlendinger på grunn av sin fine plassering ved Bottenvikens strandkant. Til sammen har campingen 856 oppstillingsplasser.

9. Östersunds Camping – Östersund, Jämtland
Nærheten til fjell, byliv, sjø og badeland gjør campingen til et attraktivt reisemål hele året. Campingplassen har 244 campingtomter.

10. Böda Sand – Löttorp, Öland
å øya Öland i Østersjøen ligger Sveriges største campingplass, Böda Sand. Campingen er en populær plass for alle aldre. Campingen har hele 1152 plasser for bobil, campingvogn eller telt.

Se hvilke plasser som er svenskenes favoritter her.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *