Dethleffs nye stjerne

En ny halvintegrert Dethleffs så nylig dagens lys på CMT-messa i Stuttgart. Navnet er Globeline og den har fått en stjerne i grillen.

Dethleffs nye stjerne, Globeline. Foto: Knut Randem.

Globeline T 6613 EB er bygget på Mercedes Sprinter og er en kompakt halvintegrert modell i vektklassen inntil 3500 kg. Inngangsdøren til bodelen er 70 cm bred. Bak har den enkeltsenger som kan bygges sammen, i salongen er det L-sofa og et bord som skal passe til fire personer.

Sengene bak kan bygges sammen med ekstrautstyr og gi en soveplass i midten til en litt kortere person. En senkeseng over salongen gir også en ekstra soveplass. Senkesengen kommer ned foran inngangsdøra, men det er mulig å bøye seg ned og gå under den. Se for øvrig vår film fra modellen nederst i artikkelen. Senkesengen er også velgfri (tilleggsutstyr).

Soverom med varme farger. Foto: Knut Randem.

Senkesengen er ekstrautstyr. Den er elektrisk og styres med knapper på kjøkkenbenken. Foto: Knut Randem.

Globeline T 6613 EB har en total lengde på 696 cm. Den er 233 cm bred og 300 cm høy. Den fås i hvitt som standard, men kan også leveres med en stylingpakke (ekstrautstyr) der førerhuset er i svart metallic og påbygget sølvfarget. I denne pakken følger det også med andre stylingelementer som rammevinduer og kromgrill.

Bygget på Sprinter gir den også tilgang til moderne førerassistentsystemer, bakhjulsdrift, ergonomiske pilotseter med høydejustering og en motor på 143 hk med utslippsklasse euro 6 D. Globeline kan også leveres med 7G-Tronic-Plus automatgirkasse inkludert hold-funksjon som ekstrautstyr.

Førerposisjonen er typisk Mercedes Sprinter. Foto: Knut Randem.

Globeline har en hel rekke assistentsystemer som standard. Den har de vanlige systemene som ABS, ESP, ASR, elektronisk bremsekraftfordeling og bakkestartassistent. I tillegg har den systemer som ikke alltid er standard på bobiler. Det er for eksempel aktiv bremseassistent, Mercedes nødanropssystem, veihjelpsfunksjoner, kjørefeltassistent, kjørelysassistent og sidevindassistent. I tillegg er det mulig å bestille andre systemer som blant annet regnsensor, den aktive avstandsassistenten DistronicPlus, en trafikkskiltassistent eller Attention Assist som varsler føreren hvis den registrerer trøtthet.

Denne modellen av Globeline har en totalvekt på 3499 kg og en oppgitt vekt i kjørbar stand på 2970 kg. Det gir en teoretisk lasteevne på 529 kg. Modellen har svært mye til felles med Laikas nye Kosmo 2009.

Vår video fra Globeline kan du se her:

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *