Dethleffs fornyer både Alpa og Alpa XL

Modellene kjent for sine rundsittere bak, får i modellår 2024 en oppgradering av både den innvendige og utvendige designen i tillegg til en rekke funksjonsforbedringer.

Dethleffs Alpa (her) og Alpa XL får en fornyelse. Begge fås også som helintegrerte modeller. Foto: Dethleffs.

Det melder Dethleffs i en pressemelding om årets nyheter for Alpa XL og den noe kortere Alpa. Begge har rundsitter bak og senkesenger eller alkove over førerhuset fulgt av bad og dusj. Kjøkkenet er plassert rett fram når du kommer inn og er åpent mot rundsitteren.

Det nye utvendige designet på Alpa tar opp kjente elementer fra Dethleffs designspråk og kombinerer dem med nye, dynamiske linjer og former. Dethleffs karakteristiske nye designelement med en vinklet linje i Dethleffs-rødt avslutter vinduslinjen bak og rammer inn bakvinduet.

Utvendig er det omtrent bare lengden som skille Alpa og Alpa XL. Her den minste Alpa. Begge har fått nytt design og nye lykter på bakveggen. Foto: Dethleffs.

Dethleffs lover mer kos med nytt interiør
Dethleffs beskriver interiøret i den nye utgaven av Alpa som tidløs og elegant. Lyse benkeplater og tredekor med horisontal struktur på overskapdører, skuffer og skapdører skal gi en hyggelig og innbydende stemning.

Vegger og seteputer har fått kontrastfargen antrasitt. Det nye interiøret kan også fås med nytt utstyr som sørger for harmonisk belysning i hele bodelen og soverommet, nemlig lyskomposisjonen Light Moments.

Ikke senkesenger, men en forlenget alkove i denne modellen. Foto: Dethleffs.

2024-modellen av Dethleffs Alpa får dessuten mye nytt standardutstyr og nye funksjoner. For eksempel leveres den 70 centimeter brede inngangsdøren som standard både med sentrallås, elektrisk lukkehjelp og dørstopper med gasstrykkdemper. Nå kan dessuten våte klær henges på en uttakbar klesstang som går over hele bredden av rommet i dusjen.

Kjøkkenet i Alpa- Foto: Dethleffs.

Fire nye utstyrspakker
Hittil har det vært mulig å få Dethleffs Alpa med chassispakke, assistentpakke, All in One-pakke og Big All in One-pakke.
I modellår 2024 kommer det fire ekstra utstyrspakker. Travel-pakken har blant annet et panoramavindu over sittegruppen, stemningsbelysning over overskapene, avtrekksvifte, mørkleggings-persienner for førerhuset (alkove), støttebein bak for bodelen, ryggekamera og sentrallås for garasjedørene.

Grand Alpa skiller seg fra den mindre modellen først og fremst med størrelsen på kjøkkenet og skillet mot rundsitteren. Foto: Dethleffs.

GT-pakken sørger blant annet for stilig utvendig design. I tillegg til en høy baklykteholder har pakken blant annet svart diffusor og takluke i alkoven. På integrerte modeller har GT-pakken dessuten ekstra kromdekor på grillen og LED-hovedlykter. I tillegg kan Light Moments fås som utstyrspakke, med ulike belysningsvarianter på fire nivåer.

Tidligere var det mulig å få én dobbel batteripakke som ekstrautstyr, men nå kan man få to. Pakke 1 for elektrisk anlegg består av ett AGM‐batteri med 95 Ah, ett litiumbatteri på til sammen 168 Ah samt én 1600-watts Victron lader/inverter. I pakke 2 får 95 Ah AGM-batteriet følge av et 336 Ah litiumbatteri. Her kan laderen/inverteren levere 3000 watt.

Prisene på de ulike Alpa-modellene ligger mellom 2 og ca 2,5 millioner kroner i standardutgavene.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  1 comment for “Dethleffs fornyer både Alpa og Alpa XL

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *