Det største veianlegget i Vestland er snart klart for åpning

Statens vegvesen inviterer til åpningsfest når nye E39 Svegatjørn-Rådal åpner i oktober.

Nye E39 Svegatjørn-Rådal åpner 31. oktober. Foto: Statens vegvesen.

– Det blir en stor glede å kunne åpne dette nye, flotte veganlegget og det blir spennende å høre hva folk synes. Vi har hatt mye koordinerende arbeid i sluttfasen, men 31. oktober kan vi endelig feire og ta vegen i bruk, sier prosjektleder Kelly Nesheim Iversen.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård vil stå for den formelle åpningen og festen er åpen for alle som vil delta.

Trafikanter i og rundt Bergen og Os kan endelig glede seg over at fem års byggetid er historie, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Fra mandag 31. oktober vil trafikantene kunne se frem til redusert reisetid mellom Os og Bergen og redusert kø i Laguneområdet og Skjoldskiftet. I tillegg vil alle som bor langs Osvegen i dag oppleve en bedring i nærmiljøet sitt når trafikken føres over på ny E39.

E39 Svegatjørn-Rådal var, da det ble utlyst i 2014 Hordaland fylkes største veianlegg i historien. Anlegget består av 18 km ny firefeltsveg, med totalt fire nye tunneler med doble tunnelløp. Det betyr at det er sprengt åtte nye løp med en totallengde på 28,7 km.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  2 comments for “Det største veianlegget i Vestland er snart klart for åpning

  1. Hadde vært greit med et lite kart som viser hvor dette er. Stedsnavn blir ofte veeeldig lokale, men veistrekningene ligger plutselig forran oss en dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *