Det blir ingen CMT-messe i januar

Reislivsmessa CMT i Stuttgart er et viktig sted for lansering av bobilnyheter. Ofte kommer produsentene hit med nyheter som ikke var klare til Caravan Salon tidlig på høsten. Nå har delstaten lagt ned forbud mot messer pga smittesituasjonen.

Reiselivsmessa CMT er svært populær. Her fra åpningen i 2020. Foto: Knut Randem.

CMT regnes som verdens største reiselivsmesse og har et stort innslag av utstillere av bobiler som ser på dette som det nest viktigste stedet for lansering av produktnyheter etter Caravan salon.

Delstaten Baden-Württemberg har strenge smiteverntiltak og gir i øyeblikket kun adgang til å arrangere messer dersom de følger 2GPlus. Det betyr at det kun blir adgang for vaksinerte og personer som har hatt Covid 19 og som i tillegg benytter medisinske munnbind. Personer som har fått vaksine for mer enn seks måneder siden må også vise negativ PCR-test.

Lørdag fikk delstatsregjeringen fullmakt til å forby arrangementer som messer og konferanser dersom smittesituasjonen tilsier det. Med Omikron i rask frammarsj kunne det derfor på kort varsel bli aktuelt å kansellere messa. Det var allerede forbudt å arrangere julemesser i delstaten, det er antallsbegrensninger og begrensninger i salget av alkohol for å nevne noen av tiltakene.

Dette har arrangørene nå tatt til seg og i ettermiddag kom meldingen om at det ikke blir noen CMT messe i Stuttgart i januar 2022.

På forhånd hadde Pössl vært tidlig ute med å melde at de trekker seg fra messa med alle sine merker. Senere trakk også merkene Goldschmitt, LMC og Etrusco i Erwin Hymer Group (EHG) seg, skriver Promobil.

LMC skrev onsdag blant annet at «Helsen til våre kunder, ansatte og handelspartnere har topp prioritet for LMC. I tillegg er det mulighet for at CMT kan kanselleres på kort varsel i løpet av de neste ukene på grunn av den fortsatte trusselen om overbelastning helsesystemet på grunn av det raskt økende antallet infeksjoner».

Også ADAC (Tysklands NAF) har avlyst sin Camping Gala 2022. Den skulle arrangeres på CMT, men blir nå i praksis en direktesending på nett, melder tyske medier.

CMT skulle åpnet for presse og fagbesøkende 14. januar og for alle 15. januar. Det blir det nå ikke noe av.

I den første utgaven av denne artikkelen skrev vi at det var usikkert om det kunne bli noen CMT-messe. Avlysningen ble bekreftet av arrangørene i en epost bare to timer senere fredag ettermiddag. 

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *