Det er mulig. Lagde bobilplass på to uker

Både i fjor og i år har mange sett at de har manglet et tilbud om overnatting for bobiler. Noen må planlegge lenge, mens andre bruker to uker fra idé til gjennomføring.

For mange er dette et greit tilbud. Foto: Time kommune.

I dag åpner Time kommune en bobilplass utenfor rådhuset på Bryne. Den er ikke på noen måte en fin og flott bobilplass, men dekker det grunnleggende behovet bobilfolk har: Et sted å stå lovlig for natta.

I en pressemelding til Bobilverden.no sier ordfører Andreas Vollsund:
– Me er glade for at me har fått på plass bubilparkering så sentralt i byen vår i sommar. Både Bryne og Time har mykje å tilby besøkande, og det er flott at me på denne måten kan legga til rette for tilreisande med bubil,

Lokalavisa Jærbladet kan avsløre mer om prosessen. Etableringen har ikke vært til politisk behandling. En idé lansert i kantina av en ansatt med bobil fenget ordføreren, og to uker senere er tilbudet på plass.

Det er deler av parkeringsplassen for de ansatte som fram til 15. august, som et prøveprosjekt, benyttes til overnatting for 15 bobiler. Dersom prøveprosjektet blir vellykket er det nok gode muligheter for at det blir politisk behandling og et tilbud som kan utvikles videre.

Ved åpningen i dag er det kun vannfylling og søppelhåndtering som er på plass. Slik vil det være i prøveperioden i sommer. De aller fleste bobiler greier seg en sommernatt uten strøm – om det ikke er behov for strøm til medisinske formål.

For å tømme de ulike tankene må gjestene ta turen til Abobil, som også befinner seg på Bryne. Der er det også overnattingsplasser for den som trenger strøm. Kommunens bobilplass ved rådhuset byr på nærhet til Bryne sentrum med resturanter, butikker og uteliv. Det er også kort vei til friluftsområdet Sandtangen og turstien videre mot Njåskogen og Kvernaland.

Bobilverden.no omtaler ikke enhver åpning av bobilplasser, men fører dem fortløpende opp i Bobilplassen.no. Hadde det vært slikt at Time kommune hadde lansert dette tilbudet etter tre års planlegging, ville vi trukket på skuldrene og ristet på hodet. Når de gjennomfører på to uker, klapper redaksjonen for vilje og evne til å gjennomføre. Det gjør også handelstanden i Bryne.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Se oppføringen for bobilplassen i Bobilplassen.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *