Det ble dyrt å droppe fukttesten

Et ektepar må betale dyrt da de droppet fukttest. Minst en halv million kroner kan regningen bli etter dom i tingretten.

Fukttest må gjennomføres hver år. Det slår tingrett fast. Foto: Knut Randem.

Bobilen er nesten fem år gammel, men før jul tapte kjøperne så det sang i Romerike og Glåmdal tingrett. Nå må de betale over en halv million i egne og motpartens saksomkostninger. Samtidig må de reparere fukt for egen regning.

Bobilen ble kjøpt for fem år siden og var da nesten ny. Prisen var tett oppunder 1 million kroner. Etter tre og et halvt år oppsto fuktproblemer, som fimaet to ganger reparerte uten opphold.

Den tredje gangen nektet selger å reparere fukt under garantien. Kjøper hadde ikke fått gjennomført årlig fuktkontroll og selger mente det ikke kunne dokumenteres at den nye skaden var der da bobilen ble kjøpt. Det forteller bladet Motor i dag.

I retten sa den sakkyndige at det må regnes med at det oppstår lekkasjer i bobiler etter noen år. Uten fukttest står kjøper svakt og tapte altså saken i tingretten.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Det ble dyrt å droppe fukttesten

  1. Det er vel likevel slik at produsent av bilen garanterer for at bilen skal være tett i eks. antall år. Gjelder ikke dette for produsent/forhandler?
    Burde det ikke være i Deres interesse at bilen holdt seg tett i det garanterte tidsrom? Er det ikke naturlig at kostnaden for denne kontrollen bæres av produsent?

    Fuktkontrollsystemet fungerer på den måten, at det til sist er kjøperen, som betaler all fuktskade uansett. Enten gjennom fuktkontroller i en garantitid(der det burde vært i produsentens interesse) eller gjennom premie i forsikringselskap.
    I garantitiden må kjøper påvise at bilen lekker, før selger tar ansvar for fukten, og etter at garantitiden er utgått, betaler kjøper for reprasjon gjennom forsikring.

    Har over 20 år hatt 5 nye bobiler, der jeg i 3 av dem, selv har måtte påvise lekkasje, etter at fuktkontroll har blitt utført. (Garantitid)
    Fuktkontroll er en sikker inntektskilde for forhandler.
    Har bobilforeninger ingen interesse av å kjempe kjøperens rettigheter på sånne saker?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *