Derfor stenges «bobilplass» i Bergen

Bane Nor stenger Mindemyren slik at bobiler ikke kan parkere der. Vi spurte om det var vurdert å etablere en parkeringsautomat for bobiler på stedet.

I fjor sommer fanget Google opp dette bildet av en enslig bobil på Mindemyren. Det endret seg da plassen ble delt.

Tidligere i dag kunne vi fortelle at området på Mindemyren der bobiler i vår har tatt seg til rette og benyttet den som bobilplass, nå stenges av Bane Nor. Plassen har blitt tatt i bruk etter deling i app-en Park4night. På det meste har det stått 40-50 bobiler der over natten.

Det er et stor behov for bobilplasser i Bergen. Bobilverden.no har derfor spurt Bane Nor om parkeringen er i veien for annen virksomhet, og om de har vurdert å sette opp en parkeringsautomat for bobiler på stedet.

Bane Nor har på Finn annonsert tomtearealet til leie inntil området skal utvikles.

– Vår intensjon er altså at arealet skal utnyttes kommersielt frem til området skal utvikles permanent, svarer presseansvarlig Anne Kirkhusmo i Bane Nor.

– Vi har derfor inngått leieavtale med et parkeringsselskap om etablering av betalingsparkering på en større del av tomten. Vi er også i dialog med andre aktører om leie av restarealet og vi har stor tro på at vi har leieavtaler for størstedelen av tomten på plass i nær fremtid.

Hun uttrykker bekymring for at en praksis med en gratis bobilparkering vil være til hinder for deres virksomhet som en kommersiell eiendomsaktør.

– Drift av betalingsparkering for bobiler faller utenfor Bane Nor Eiendom sitt samfunnsoppdrag og vi har derfor ikke systemer for å drifte et slikt parkeringsanlegg.

– Vi kan derimot leie ut areal til dette formålet, dersom det foreligger en leietaker som ønsker å legge til rette for bobilparkering, sier Kirkhusmo.

Dermed er det den kommende leietakeren som avgjør hvordan tomta utnyttes inntil Bane Nor starter utviklingen av eiendommen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Stenger «bobilplass» i Bergen

Del dette med andre:

  1 comment for “Derfor stenges «bobilplass» i Bergen

  1. Hva om Bergen kommune inngikk en leieavtale med BaneNor??? Det er en skam at Norges nest største by ikke har et skikkelig tilbud til bobilturister.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *