Den uttrekkbare bobilen

Noen er mer kreative enn andre. Franske Beauer har i flere år produsert uttrekkbare campingvogner. I år har de også lansert en bobil på det samme konseptet.

3XC i utslått bo-modus. Foto: Beauer.

Beauers idé er å plassere boenheten på en egnet modell fra Volkswagen, Renault, Peugeot, Fiat, Mercedes eller Iveco med enkelt eller dobbelt førerhus. Du kan nesten si at de har tatt hjulene av en campingvogn og plassert den på lasteplanet, men det blir litt enkelt forklart.

Boenheten har teleskopfunksjon. Det betyr at den i kjøreklar stand er bare en tredjedel av størrelsen den har når den benyttes for overnatting. Da er boarealet 12 kvm og kan ha fire soveplasser.

Kjøkken og soverom. Foto: Beauer.

I følge Beauer skal det ta et minutt å trekke boenheten ut i full bredde med 12v, men om nødvendig kan den utvides og slås sammen manuelt om du for eksempel blir strømløs.

I kjøreklar stilling kan bobilen parkeres på en vanlig parkeringsplass, men uttrukket opptar den glatt tre parkeringsplasser. Da måler den nemlig 460 cm. Beauer oppgir at lengden på kjøretøyet er 600 cm, høyden 290 cm og bredden 195 cm i kjøreklar stilling.

I bo-modus går du inn bakfra og kommer inn i kjøkken med spiseplass. I den ene fløyen er det soverom og toalett og i den andre en sofagruppe. Produsenten gir flere tilvalg både på farger og utstyr. Dusj er blant tilvalgene kunden kan gjøre.

Salong med spiseplass er plassert i den ene fløyen. Foto: Beauer.

Og om du skulle ønske det så er det også mulig å utstyre bo-modulen slik at den kan settes igjen på campingplassen når du kjører på tur med kjøretøyet. Det er ikke forbindelse mellom førerhus og bodelen.

Boenheten kan leveres med alt en bobil vanligvis har av fasiliteter, men kanskje med noe mindre tanker enn vanlig. Modellen selges kun i Frankrike. Vil du se mer så gå til beauer.fr. Dette er produsentens egen presentasjon av 3XC:

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  4 comments for “Den uttrekkbare bobilen

 1. Jeg må beundre produsenten for kreativiteten, men kreasjonen er etter mitt syn ingen estetisk nytelse hverken interiørt eller eksteriørt.
  Det finnes mange kreative løsninger på
  markedet innenfor en konvensjonell oppbygning av bobiler.

 2. Gammelt nytt! I Canada og USA er dette en helt vanlig løsning på Campingvogner og Bobiler. Jeg kjørte i Canada og USA 6 mnd i 2013 og 2014 dette var et vanlig syn. Jeg sa bestandig til meg selv, du er lykkelig som liten, jeg kjørte den gangen en norsk registret VW Caravelle T3 1989 mod. med Westfalia camping innredning. Turen tok nesten to år. Canada fra øst til vest. Topp av Alaska, ned til Uschuaia og opp til Montevideo i Uruguay. Turen var på 80.000 km. Etter turen hadde bilen gått 500.000 km. Jeg hadde plass nok i den “lille” VW bussen i de nesten to årene jeg var på veien- Lykkelig som liten.
  Mvh Steinarontour!

  • Jeg har aldri sett en slik løsning i Usa. Men slide-out er jo ganske vanlig der. Ikke ukjent i europa heller. det er ikke det samme som dette

 3. Morro og kreativ løsning. Dessverre ikke noe som vil fungere særlig godt på våre fantastiske veier 🙂

  Etter noen kilometer vil nok disse slide out delen ikke slide veldig godt og være ganske så knasende med all sand,støv og stein.

  Ser heller ikke helt at dette vil være noe mer trivelig enn et telt når en god nordnorsk bris kommer seilende inn mellom skjøtene 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *