Den nye hengekøya

Den nye hengekøya. Foto: Knut Randem.

Den nye hengekøya. Foto: Knut Randem.

Dethleffs 4-travel. Foto: Knut Randem.

Dethleffs 4-travel. Foto: Knut Randem.

Senkeseng i halvintegrerte bobiler er slett ikke nytt, men Dethleffs og Bürstner har utviklet identiske løsninger med senkeseng i kjøreretningen med ”køyefunksjon” i bobiler under 7 meter.

Gjennom felles eierskap har Dethleffs og Bürstner utviklet de omtrent identiske modellene i fellesskap. Det er Dethleffs 4-travel og Bürstners Ixeo som presenteres med løsningen på Caravan Salon i Düsseldorf.

Bürstner Ixeo. Foto: Knut Randem.

Bürstner Ixeo. Foto: Knut Randem.

I hevet tilstand er senga pent integrert i taket. Med elektrisk betjening senkes senga med et system av stropper. Dersom det bare er en eller to personer i bobilen, senker du senga helt ned. Men om det er tre, fire personer som skal sove her, stanser du senga midtveis slik at det er plass til inntil to personer i den oppredde salongen.

Kjøkkenet i Dethleffs 4-travel. Foto: Knut Randem.

Kjøkkenet i Dethleffs 4-travel. Foto: Knut Randem.

Det er ingen seng bak i disse bobilene. Der finner du isteden et tverrstilt bad foran en garasje (til dels i full høyde) og hylleløsning som gir god stableplass for beboerne.

Med en egenvekt på 3105 kg skal du slite med å holde deg under en totalvekt på 3500 kg, men begge bilene kan oppgraderes til 3850 kg. Om det ikke er nok kan du som tillegg på ny bil bestille maxi-chassis og registrere dem på 4250 kg. Under panseret er det en Fiat.

Begge merkene leverer også modellvarianter, som er 50 cm lengre og har ”vanlige” sengeløsninger bak.

Løsningene fra Dethleffs og Bürstner har nøyaktig det samme grunnrisset, men merkene varierer med interiørdetaljene.

I videoen under kan du se hvordan senga fungerer:

.

Del dette med andre:

  1 comment for “Den nye hengekøya

  1. Vi har nettopp kjøpt Dettlefs 4 travel, og liker den veldig godt. Men det er ein ting som skuffer meg, og det er at når senga ikkje er i bruk, så kan du ikkje oppbevare sengkleda i senga. Kva er meininga? Kvar skal ein ha dyna og puta? I garasjen, eller ta opp eit heilt klesskap? 👎Dårlig tenkt. Håper på svar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *