Den mellomste av tre kassebiler

Salongen i 600 MQ har plass til fire i salongen og mulighet for senkeseng. Foto: Knut Randem.

600 MQ har plass til fire i salongen og mulighet for senkeseng. Foto: Knut Randem.

Knaus BoxLife. Foto: Knut Randem.

Knaus BoxLife. Foto: Knut Randem.

Knaus lanserte den midterste størrelsen av tre kassebiler på CMT messa i januar 2015. Verdenspremieren på BoxLife skal være starten på deres nye generasjon van og plasserer seg mellom Weinsberg Carabus og Knaus BoxStar.

Knaus skriver selv at BoxLife tetter hullet mellom den rimelige Weinsberg Carabus og Knaus BoxStar i øvre prissegment. Tre kassebiler til ulike behov.
BoxLife er nyheten nå og lanseres med de tre variantene 540 MQ, 600 MQ og 630 ME i moduloppbygd interiør. Sotede vinduer og varme farger, framheves av Knaus på den visuelle siden.

BoxLife 540 MQ er minst av de tre. Legg merke til dusjløsningen. Foto: Knaus.

BoxLife 540 MQ er minst av de tre. Legg merke til dusjløsningen. Foto: Knaus.

540 MQ er bare 541 cm lang og har en enkeltseng bak. 600 har dobbeltseng bak mens 630 har to enkeltsenger bak. De kan kombineres og gi en stor seng. Alle de tre modellene kan valgfritt leveres med senkeseng for to over salongen foran.
Den bakre sengen kan leveres med manuell eller elektrisk løft. På den måten kan sengehøyden varieres og settes permanent på en valgfri høyde eller heves under kjøring for å gi bedre plass i lasterommet under.

Sett bakfra med lasteplass under sengeløsningene. Foto: Knut Randem.

Sett bakfra med lasteplass under sengeløsningene. Foto: Knut Randem.

BoxLife 600 MQ registreres for fire og har en lengde på 599 cm, en høyde på 258 cm og oppgitt vekt i kjørbar stand på 2840 kg. Det skal etter Knaus egne opplysninger gi en lasteevne på 460 kg. BoxLife-modellene har en bredde på 205 cm og bør være enkle og gode å manøvrere for de fleste.
Dusj og toalett er plassert sammen og toalettet kan svinges under senga for å gi bedre dusjplass. På andre modeller er dusjen plassert foran toalett og vask slik at de ved hjelp av en fleksibel vegg bruker gulvplassen i midtgangen som dusj.
Kokeplassen med to bluss er plassert delvis ut i døråpningen for den store skyvedøra, slik det er vanlig for kassebiler. Kjøleskapet rommer 90 liter.

Knaus mener selv at BoxLife tilbyr så mange individuelle variasjonsmuligheter med sin moduloppbygging at den vil bli trendsettende for hele bransjen. Men med mange variasjonsmuligheter er det også mye å ta stilling til før bestilling…

Knaus har som mål å selge 2500 bobiler i kassebilsegmentet i inneværende år.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *