Demonstrerer for åpning av bobil- og campingplasser

I Tyskland er bobil- og campingplasser stengt for fritidsreisende. Lørdag skal 110 bobiler kjøre i kortesje for å demonstrere mot at en covid-sikker overnattingsform ignoreres av myndighetene.

Tyske bobil- og campingplasser holder stort sett stengt. Arbeidsreisende i bobil er ikke mange nok til at det er mulig å holde åpent. Foto: Auto-Medienportal.Net/Michael Kirchberger

De tyske bobilentusiastene hevder at en kort tur i bobilen bare gjør godt i smittesammenheng – ikke minst psykisk. Bobil er nærmest den ideelle formen for rekreasjon i en utsatt smittesituasjon der huset på hjul representerer den samme smittesituasjonen som hjemme, mener de.

Organisasjonen BVCD (Bundesverband der Campingwirtschaft in Deutschland) har skrevet et åpent brev til både føderal- og delstatsmyndigheter om å ta med denne bransjen i strategien for gjenåpning av samfunnet.

Så langt har det ikke kommet noe svar fra myndighetene og det er heller ikke tatt hensyn til innspillene, skriver Ampnet.

Lørdag demonstrer derfor 110 bobiler ved å kjøre i kolonne fra messeområdet i Düsseldorf der verdens største bobilmesse arrangeres hvert år. Demonstrasjonen, som er godkjent av myndighetene, har som hensikt å sette søkelyset på hvor trygg og smittefri den kortreiste bobilturen er.

De tyske reglene forbyr fritidsreisende å overnatte på bobil- og campingplasser mens arbeidsreisende kan overnatte. Dersom de finner en åpen plass, skriver Ampnet.

Fricamping er ikke tillatt, men alle har en grunnleggende rett etter vegtrafikkloven til å overnatte på egnet sted for å “gjenopprette kjøreevnen”, skriver Ampnet. Det begrenser imidlertid alle aktiviteter utenfor bobilen og lengden på oppholdet.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *