Dekadent, men framfor alt sjarmerende

Det sjarmerende, men akk så dyre havneområdet i Saint Tropez. Foto: Knut Randem.

Det sjarmerende, men akk så dyre havneområdet i Saint Tropez. Foto: Knut Randem.

Saint Tropez har ”alt”. En sjarmerende gamleby, et vell av restauranter, eksklusive butikker, det franske bylivet, nydelige strender og en bobilparkering eller to.

Saint Tropez på den franske rivieraen har jet-set-livet, men den har også en utrolig sjarmerende gamleby med trange gater og et utall serveringsstedet. Det er der du skal lete etter byens sjel.
Havna blir til dels skjemmet av de enorme lystbåtene. Rundt havna er serveringsprisene nesten uanstendig høye til Frankrike å være, men søk opp i byen og våg å gå i de trange smugene. Der finner du god mat og fornuftige franske priser.

Saint Tropez ligger på en klippeodde og fra byen ser du inn mot Ste. Maxime, et annet populært tilholdssted for fiffen. Den svenske kongefamilien skal visstnok ha et fast tilholdssted der. Ste. Maxime er også et trafikkaos av en annen verden i sommerhalvåret. Kommer du denne veien og skal til Saint Tropez blir du nesten garantert sittende i kø i minst en time hele veien ut til Saint Tropez. Da er det langt mer effektivt å komme via N98 fra Hyeres.

Vestover fra Saint Tropez og til det lille tettstedet Ramatuelle strekker den kilometerlange Pamplonestranda seg. Her er det tett i tett med strandbarer og restauranter. Kanskje litt for mange? Det er ikke hit du drar for å søke den stille og rolige stranda, men dem er det da også svært få av på den franske rivieraen.
Pamplonestranda er ”delt opp” i seksjoner slik at også naturister får sine deler av stranda.

Les Tamaris bobilparkering kan være trang, men du kan også få relativt god plass. Foto: Knut Randem.

Les Tamaris bobilparkering kan være trang, men du kan også få relativt god plass. Foto: Knut Randem.

I Saint Tropez-enden av Pamplonestranda ligger bobilparkeringen Les Tamaris. Den ligger helt nede mot stranda og er i grei sykkelavstand til Saint Tropez.
Dekket på plassen er det samme som det ellers er mye av i området – grus og sand. Bobilen blir raskt støvete her når det kommer ei vindkule.

Les Tamaris er en bobilparkering som deler inn døgnet i dag- og nattparkering. Skillet går klokka 10.00 og kl 18.00. Du betaler for det antallet dager og netter du skal bli. Når tiden er i ferd med å gå ut kommer de og banker på døra for å høre om du skal bli lenger.
Prisen for dagparkering er 9 euro, nattparkering 9 euro og strøm koster 7 euro for et døgn. Dette er dyrt, men svært billig i forhold til campingplassen en kilometer lenger ut, som tok over kr 730 per natt i 2011.
Det er ikke alle plasser som har strøm og det kan være svært trangt om plassen her – særlig i august når sør-europeerne har ferie. Plassene med strøm går først. Der får du 6A, nok til å kjøre aircondition, men ikke bruk strøm til å varme vann samtidig. Plassen har gratis tømmestasjon, men skal du ha vann må du kjøpe en polett.

Glimt fra Pamplone-stranda. Den strekker seg ut et par kilometer to meter fra bobilparkeringen. Foto: Knut Randem.

Glimt fra Pamplone-stranda. Den strekker seg ut et par kilometer to meter fra bobilparkeringen. Foto: Knut Randem.

Plassen er betjent ved innkjørselen på dagtid. De enkelte oppstillingsplassene er skilt fra hverandre med lave gjerder og er cirka fem meter brede. Det kunne fungert om alle parkerte samme vei med bobilen, men det har du ikke kontroll på så det kan virke uforsvarlig trangt mot neste bobil. Plassene uten strøm midt på plassen er nok de som gir best og mest forsvarlig rom rundt bobilen.

Det lå tidligere en bobilparkering i Ramatuelle-enden av Pamplonestranda, men den er ikke kontrollert i år.

Vi lå her i to dager og en natt og fikk to dager på stranda og en hyggelig ettermiddag og kveld i gamlebyen.
Saint Tropez har det meste. Enten elsker du det, eller så hater du det..

(vurdert i juli 2013 av redaksjonen)

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *