De ti beste julemarkedene – Tallinn er best

Lyst på en førhjulstur for å finne stemningen i vintermørket? Mange steder i Europa arrangeres julemarked. De er ofte en lysfest. Tallinn i Estland ble i fjor kåret til å ha årets beste julemarked.

Julemarkedet i Tallinn. Foto: VisitEstonia.

Julemarkedet i Tallinn ble i fjor stemt fram som det beste i Europa. Det er European Best Destinations og en undersøkelse blant over 200.000 reisende som står bak rangeringen.

Julemarkedet ligger i den historiske gamlebyen med bevarte middelalderbygg. På torget ble det første juletreet satt opp i 1441.  Juletreet er fortsatt i sentrum og er plassert midt blant lokale kjøpmenn og hyggelige boder, heter det i juryens omtale. Julenissen har også sitt eget hus på torget.

European Best Destinations skriver at dette er et av de koseligste julemarkedene og et som mange ganger er blitt nominert og stemt fram som et av verdens beste julemarkeder.

For de som har lyst på mindre tradisjonelle julemarkeder, skal designernes julemarked i Telliskivi være en perle. Telliskivi er Estlands kreative svar på Grünerløkka i Oslo, hvor du møter lokale designere og kunstnere.

Langt til nummer 2
Om du synes det er langt til Tallinn, så er det enda lengre til det nest beste julemarkedet i kåringen. Budapest i Ungarn er stemt fram som Europas nest beste julemarked.

På tredjeplassen finner vi et reisemål som er mer innen rekkevidde. Strasbourg i Alsasce hevdes å være fødestedet for moderne julefeiring. Det er i hvert fall et av de eldste julemarkedene med om lag 300 trehytter som settes opp til julemarkedet.

Wien i Østerrike er denne gang på fjerdeplass i kåringen, men har også for vane å holde seg blant de beste julemarkedene. Mest kjent er julemarkedet foran byens rådhus.

Erfurt i Tyskland tar femteplassen. Også det er plassert i den delen av byen som stammer fra middelalderen. Plassen foran katedralen gir en god innramming for adventsatmosfæren.

På de neste plassene følger Poznan i Polen, Brussel i Belgia, Aachen i Tyskland, Praha i Tjekkia og Cluj-Napoca i Romania.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *