De styrer leveringen av bobiler til Norge fra Jylland

Hektisk aktivitet med telefoner og datamaskiner rett før ferietiden setter inn.

Like utenfor Vejle i Danmark ligger en av Nordens største forhandlere av campingvogner og bobiler. Bestilles en Detleffs eller Sunlight i Norge, er det høyst sannsynlig at den har vært innom EHG Nord. Vel, ikke selve kjøretøyet, men kontrakten har passert gjennom de travle kontorlokalene i flateste Jylland.

Fra EHG Nord forsynes både Norge, Sverige og Danmark med bobiler og campingvogner av flere merker. Men da vi dukket opp for en aldri så liten presentasjon av virksomheten, oppdaget vi noe forunderlig. Det var ikke en eneste bobil eller campingvogn å se utenfor kontorbygget, til tross for at det var høylys dag og sola skinte.

Jannie Schmidt og Tina Overgaard Ønsket velkommen til hovedkontoret i Vejle.

– Ikke så rart det, forklarte Jannie Scmidt, som ønsket oss velkommen.
– EHG Nord er agentur for de forskjellige merkene. Og da er det slik at når noen bestiller en campingvogn eller bobil i Norge, kommer ordren hit, og så er det vi som sørger for at kunden får det han skal ha på riktig tidspunkt, legger hun til med et smil.

35 år
Historien om EHG Nord går 35 år tilbake til 1983, da Lars Saabye startet Caravan Nord. Etter hvert fikk de leveringsavtaler med flere forhandlere i Norge og Sverige, og etter hvert vokste virksomheten til å bli en betydelig aktør i caravanbransjen. Så i 2016 ble Caravan Nord overtatt av Erwin Hymer Group, derav navnet med tillegg av Nord.

– Men virksomheten vår er den samme. Alle bestillinger går gjennom oss, vi lager informasjonsmateriell og står for annonseringen, mens fakturaene går til forhandlere og importører fra den aktuelle fabrikken, forklarer Tina Overgaard.

Merker
Gjennom EHG Nord forhandles som sagt Dethleffs og Sunlight, men også Globecar og Roadcar sendes til Norge. I Danmark har markedet for bobiler vokst med flere hundre prosent, etter at myndighetene kuttet engangsavgiften fra 60 til 45 prosent. Sverige er et godt og stabilt marked, og i Norge øker Dethleffs bobiler betydelig, samtidig som campingvogner nå for første gang på lenge viser økende salgstall. I Danmark representerer EHG Nord også Eriba, Hymer, Hymer Car, LMC, Carado, Etrusco og Niesmann Bischoff .

Travelt
Inne i kontorene ringer telefonene og tastaturene på datamaskinene klaprer. Det er hektisk aktivitet, «alle» ønsker sine nye kjøretøyer før sommerferien, og de har ansvar for å sørge for at de får dem før de skal dra på ferie.

– Vi som er her er en gjeng entusiaster som har vår store glede i å bidra til at de som skal på ferie med bobil eller campingvogn får den beste opplevelse av reisen, konstaterer Tina. Og virksomheten har vokst. I januar 2016 var det seks ansatte ved EHG Nord, nå er staben vokst til 15 ansatte. EHG Nord er i en spennende utvikling og vil fortsette å øke antallet medarbeidere for å kunne levere den beste service, avslutter hun.

Tekst og foto: Bjarne Eikefjord for Bobilverden.no
og Bobil- og CaravanMagasinet

Bobilverden.no samarbeider med Bobil- og CaravanMagasinet om å dekke presentasjonen av nye modeller hos en rekke produsenter. Dette samarbeidet gjør at vi kan dekke flere nyheter enn vi ellers ville hatt mulighet til.
Del dette med andre:

  3 comments for “De styrer leveringen av bobiler til Norge fra Jylland

  1. Hei, har en dethlefs 2018 mod. Nå har insektdøra løsnet fra innfestining! Har eid bobil i 10år, aldri opplevd dette. Hva gjør jeg nå? Mvh Geir Henriksen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *