De små og ukjente

Italiensk på Hadeland. PLA Happy 385 leveres på Citroen, eventuelt Fiat. Foto: Knut Randem.

Det handler ofte om de store og dominerende produsentene og forhandlerne, men innimellom finnes også de små ”importør-forhandlerne” med merkene som ofte er ukjente i Norge.

Nordli bil på Hadeland er en slik importør og forhandler av bobiller. I år regner de med å selge ti bobiler av merkene PLA og Giottiline. Det er bobiler fra to fabrikker i det samme området i Toscana.

Det er tre år siden de var med på Caravanmessen for første gang. Da hadde de nettopp fått inn sine første Giottiline. I år er det andre gang PLA er med på messa.

Salongen i PLA Happy 385  er lys i fargene. Foto: Knut Randem.

Tor Øyvind Nordli forteller at de har vært en tradisjonell forhandler av personbiler og har begynt med bobiler i forlengelsen av dette. De driver også et verksted, som også kan ta seg av bobiler. Virksomheten foregår på Roa og Jaren midt i hjertet av Hadeland.

Fra i sommer har aktiviteten med bobiler økt. En mann jobber nå på heltid kun med bobilene.

Forholdsvis romslig bad. Foto: Knut Randem.

Nordli viser oss PLA Happy 385 som et eksempel på en av nyhetene for 2019. Det er en halvintegrert bil bygd på Citroen, men om du foretrekker Fiat kan den også leveres på det. Selv synes han forskjellen på de to bilmerkene er svært liten.

PLA Happy 385 leveres ny både for 3 500 og 4 000 kg og har en oppgitt egenvekt på 2 991 kg. Den er 695 cm lang og registreres i utgangspunktet for fire personer. Men den kan også registreres for fem, men kun når den bestilles i en femseters utgave ny. Det er da sofaen ved siden av inngangsdøra som får en annen utforming slik at den blir sete i kjøreretningen.

Enkelt kjøkken med store skuffer. Foto: Knut Randem.

Det er to sammenhengende enkeltsenger bak og dobbelt elektrisk senkeseng over salongen. Den femte sengeplassen reies eventuelt opp i salongen. Grunnprisen for Happy 385 ligger i det lavere sjiktet med sine 699 000 kroner.

Nordli bil Roa AS kjøpte tidligere i år Bobildeler.no. Her selger de mye deler og har som mål å bli vesentlig større på leveranser av deler til bobiler. Nordli forteller at de har mange forhandlere på kundelista.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *