De beste stedene å reise med barn i bobil

I Sverige har det blitt gjennomført en avstemming om de beste reisemålene for familier med barn på tur. Ikke overraskende plasserte svenske attraksjoner seg høyt oppe, men også en del danske attraksjoner nådde opp. I Norge nådde kun en attraksjon opp på pallen.

Denne bjørnen kan du se i Kålmården. Her har dyrene store innhegninger. Foto: Knut Randem.

Det er nettstedet Barnsemester som gjennom fjoråret fikk inn flere tusen omtaler av utfluktsmål for familier med barn. Blant disse ble de beste omtalene plukket ut til en avstemming i flere klasser.

Avstemmingen vil selvfølgelig være et resultat av hvordan i hovedsak svenske lesere ser på disse attraksjonene. For tusenvis av nordmenn i bobil eller campingvogn er Sverige et viktig land å feriere i. Så ta dette som gode tips enten du reiser med barn eller barnebarn.

Her er noen av vinnerne
Liseberg i Gøteborg er Nordens beste fornøyelsespark i denne kåringen. Parken følges tett av Tivoli i København og Grøna Lund i Stockholm.

Blant temaparkene gikk Legoland i Billund til topps foran High Chaparral i Hillsertorp og Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby.

Den beste dyreparken finner du i Givskud Zoo i Danmark med Kolmården og Ølands Djur & Nøjespark i Sverige på de neste plassene.

Fårup sommerland og Djurs sommerland i Danmark knep plassene foran Tosselilla sommarland i Skåne i denne kategorien.

Atlanterhavsparken i Ålesund tok en tredjeplass. Her mates fiskene i det største akvariet. Foto: Knut Randem.

En tredjeplass til Norge
Kun en norsk attraksjon havnet på pallen i denne avstemmingen. Atlanterhavsparken i Ålesund tok tredjeplassen etter danske Kattegatcenteret i Grenaa og Den Blå Planet i København i kategorien beste akvarium/tropikarium.

Om du vil bade selv gikk Himlabadet i Sundsvall til topps foran Arena Skövde og Lost city på Gustavsvik i Ørebro i kategorien eventyrbad.

Beste sciencecenter i kåringen ble helsvensk; Dalénium i Stenstorp, Kreativum i Karlshamn og Universeum i Gøteborg.

Daftö camping har både store lekeplasser og en egen fornøyelsespark. Foto: Knut Randem.

Beste campingplass
Resultatene i kåringen av de beste campingplassene for barn er neppe overraskende for norske besøkende. Daftö i Strømstad gikk til topps foran Böda sand på Øland og Årjäng camping Sommarvik.

Kåringen omfattet enda flere kategorier og du kan se den komplette listen på Barnsemester.se (ekstern lenke). Der finner du også fyldigere omtaler og lenker til de ulike attraksjonene.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *