De beste bobilplassene

I Bua er det god avstand mellom bobilene. Foto: Knut Randem.

I Sverige kåres både årets beste bobilkommune og årets beste bobilplass. I den ene har avstemmingen pågått siden i sommer og ble avsluttet på Elmia. Vestkysten tok to av de fem første plassene. Ingen av de fem ligger nord for E18.

Det er det svenske bladet Husbil & Husvagn som nylig har presentert sine leseres dom over svenske bobilplasser.
Vinneren ble også nominert i 2014, men nådde da ikke opp. Denne gangen gikk Bua hamn til topps med 28 prosent av stemmene.

Kenneth Bertsson i firmaet som eier plassen er glad for utmerkelsen, og forteller at de hele tiden forsøker å utvikle den. Nå i høst skal gammel asfalt fjernes og ny legges, forteller han til Husbil & Husvagn.

Det er sjelden så få bobiler i Bua hamn. Tømmestasjonen ligger ved enden av servicebygget hvor det er dusjer, toaletter og vaske- og tørkemuligheter. Foto: Knut Randem.

Bobilplassen i Bua hamn ble etablert i 2010 og fikk en servicebygning i 2012. De første årene overnattet om lag 200 bobiler der om sommeren. I sommer har antallet overnattinger økt til 7200. Blant annet har plassen blitt svært populær blant norske bobilister – enten som utfartsmål eller som stoppested underveis.

Bengtsson sier at de er glade for at havnen igjen har fått liv etter den store nedgangen i fiskerinæringen. Takket være bobilene har flere utsalg kunnet starte opp igjen. Det har gitt arbeid til en del ungdommer. Det er han glad for.

På de neste plassen kom Boforsudden med 23 prosent av stemmene som vant en tilsvarende kåringen i regi av Husbilsklubben.se i våres. Deretter kom Lundåkrahamnen (20 prosent), Sandkvie på Gotland (17 prosent) og Nogersunds hamn (12 prosent).

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Helårs bobilparkering i fiskehavn
Les også: Helårs havneparkering ved Landskrona
Les også: Svenskene har kåret årets bobilkommune

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *