Dårlig vintersesong kan redde sommeren

Sommerskisenteret på Folgefonna blir nedringt av nordmenn som savner å ha ski på beina. Det lover godt før sesongåpningen på fredag.

Michael Iversen forteller om enorm interesse for sommerskisenteret på Folgefonna. Foto: Julius Braathen.

– Responsen har vært helt enorm. At vi endelig får lov til å åpne, er veldig bra både for oss og resten av reiselivet i Hardanger, sier Michael Iversen, daglig leder i Fonna Glacier Ski Resort i en pressemelding.

Rekordmye snø
Med rekordmye snø (15 meter) og nytt velkomstsenter på breen, lå alt til rette for en kanonsesong på Folgefonna. Etter koronautbruddet, så det imidlertid mørkere ut for Iversen og kollegene. Det var lenge uvisst når, og om, skisenteret kunne åpne, men nå har de endelig fått den gledelige tillatelsen fra Ullensvang kommune. Ifølge Iversen ringes han ned av nordmenn som ikke har fått stått nok på ski i vinter.

– Veldig mange har gitt signaler om at de ønsker å besøke oss både nå og i sommer. Inntektene fra internasjonale turister vil etter alt sannsynlighet bortfalle, og da er det veldig gledelig at så mange nordmenn vil oppleve sommerski på Folgefonna, sier den daglige lederen i en pressemelding.

Skisenteret er i dialog med kommunen og skal sørge for nødvendige smitterverntiltak. Blant annet kan det bare være maks 300 personer i anlegget, én og én i heisen samtidig og alle skikort må bestilles på forhånd.

Det nye velkomstsenteret på Folgefonna åpner i juni. Foto: Julius Braathen.

Fyrtårnprosjekt gir flere muligheter
De håper dog de kan ta imot flere gjester fram mot åpningen av det nye velkomstsenteret på breen. Bygget, som blir blant de største reiselivsikonene i Hardanger, skal blant annet inneholde restaurant, informasjonssenter og kurs- & møtelokaler.

– Når velkomstsenteret åpnes i juni, kommer Folgefonna til å bli et mye mer attraktivt reisemål. Da får vi tilbud som passer for mange ulike målgrupper – ikke bare skiinteresserte, sier Iversen.

Han får støtte av Sjur Vågen i Visit Hardangerfjord – destinasjonsselskapet i Hardanger-regionen. Han omtaler Folgefonna som en unik opplevelse og oppfordrer nordmenn til å turen i sommer.

– Fonna er blant de fremste opplevelsene i Hardanger og Norden. Dagens turister er interessert i unike opplevelser og urørt natur. Folk kommer verden rundt for å oppleve dette, og nå har nordmenn en gyllen mulighet til å støtte det lokale reiselivet og få en unik opplevelse med på kjøpet, avslutter Vågen.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *