Dårlig vedlikehold på topp over bekymringer i trafikken

Dårlig vedlikeholdte veier og møter mellom bilist og syklist, er det nordmenn er mest bekymret for når de ferdes i trafikken. Det viser en fersk undersøkelse fra NAF.
– Folks redsel for at dårlig vedlikehold kan føre til ulykker må tas på alvor, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i medlemsorganisasjonen NAF.

Mange foreldre sender barna ut på skoleveien med hjertet i halsen. Det vil NAF gjøre noe med. Foto: NAF.

– Når veistandarden er dårlig øker faren for ulykker. Hull i veien, manglende merking, veiskuldre som har sklidd ut, dårlig skilting – listen er lang. Det er et enormt forfall på veiene våre, spesielt på fylkesveiene. Denne undersøkelsen bør få politikerne til å åpne øynene, sier Ryste.
– Mange av de tingene som skaper mest bekymring kunne enkelt vært gjort noe med, påpeker hun.

Om lag 1 av 3 (32 prosent) oppgir dårlig vedlikehold som en bekymring, tett fulgt av farlige situasjoner mellom bilister og syklister (31 prosent) og dårlig vintervedlikehold (30 prosent).
– Folk har behov for å komme seg frem uansett årstid. Nå om våren ser man hvordan vinteren herjer med veiene våre, og det blir enda tydeligere at vi trenger et robust veinett som er trygt året rundt, sier Camilla Ryste.

Landsdekkende kampanje for trafikksikkerhet
NAFskal ta et krafttak for trafikksikkerhet og lanserer kampanjen«Med hjertet i halsen». Hver dag er det mange som sender barna ut på skoleveien med hjertet i halsen, eller må passere farlige veistrekninger på vei til og fra jobb. På kampanjesiden kan alle sende inn saker og fortelle hvor de farlige situasjonene oppstår.

– De fleste av oss kjenner til mange slike plasser i vårt nærmiljø. Skoleveier med høy fart, veier som er så dårlig vedlikeholdt at det går på trafikksikkerheten løs. Men det kan være vanskelig for enkeltpersoner å vite hvem som har ansvaret eller hvor man melder fra. Her kan vi i NAF gjøre en forskjell, sier Ryste.

– Vi håper at mange vil sende inn saker til oss, og har frivillige over hele landet som brenner for trafikksikkerhet. Vi kan selvsagt ikke love å løse alle saker i løpet av kampanjeperioden, men vil vurdere alle bidrag som kommer inn, avslutter hun pressemeldingen.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *