Danmark åpner København og aksepterer flere overnattingssteder

Da Danmark åpnet for reisende fra andre land satte de to spesielle bregrensninger. Det ble forbudt å overnatte i København og du måtte ha bekreftelse på seks bestilte overnattinger for å slippe inn i landet.

Det blir likevel lov å overnatte i København. Foto: Knut Randem.

Nå snur, i følge VG, den danske regjeringen og tillater overnattinger i København. Det skal ha skjedd etter sterk kritikk fra partiene Venstre og Radikale venstre. Det ble oppfattet som ulogisk at København kunne besøkes på vanlig måte, men med unntak for overnattinger.

Kravet om seks forhåndsbestilte overnattinger står fast. Uten det slipper du ikke inn i landet. Det betyr at du med bobil ikke kan overnatte på mange bobilplasser og i havner.

Anne Cecilie Knutsen forteller til Bobilverden.no at hun har forsøkt å reservere plass på en rekke bobilplasser og havner i Danmark for å tilfredsstille kravet om seks forhåndsbestilt overnatting.

Hun forteller at hun møtte liten forståelse og svar som «vi har god plass, det er bare å komme». Reservasjoner kunne de ikke ta, og kravet fra danske myndigheter kjente de ikke til. Det eneste stedet hun møtte forståelse var hos Oasen på Rømø. De snudde seg rundt og lagde et bestillingssystem, forteller hun.

Knutsen ble svært overrasket over å møte så liten forståelse og vilje til å følge opp myndighetenes krav.

Flere overnattingsmuligheter
VG skriver at avisa har fått bekreftet at det også er lov å overnatte hos familie og venner dersom det kan dokumenteres. Epost-korrespondanse der navn og adresse til den du skal overnatte hos kommer tydelig fram skal i følge avisa være tilfredsstillende dokumentasjon.

Dermed bør det være mulighet for å overnatte med bobilen i hagen til familie og venner. Det er slett ikke sikkert om Knutsen og andre bobilister vil få aksept for tilsvarende dokumentasjon fra en bobilplass.

Oppdatert 1. juli 2020: I følge avisa Børsen har Danmark frafalt kravet om seks forhåndsbestilte overnattinger.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: 15. juni: Åpner grensene for tre land og en øy
Les også: Danmark åpner – på visse vilkår

Del dette med andre:

  5 comments for “Danmark åpner København og aksepterer flere overnattingssteder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *