Caravanmessen – tilbake på normalsporet

Det er et unormalt år. Mye skjer rundt oss, bransjen sliter med underleverandører, men Caravanmessen er tilbake på normalsporet.

I fjor slet messegeneral Konrad Sel med smittevern. I år gleder han seg til en normal og god messe. Foto: Knut Randem.

Søndag stengte verdens største bobilmesse, Caravan salon i Düsseldorf, med svært solide besøkstall. Det får messegeneral Konrad Sel i vår hjemmelige Caravanmesse til å glede seg ekstra mye.

Kanskje betyr ikke strømpris, dieselpris og renteoppgang nok til å skremme kundene bort? Uansett så gleder Sel seg til å åpne messa torsdag 15. september kl 10.

Selv med alle leveringsproblemene til bransjen varter de fleste opp med nyhetene for 2023. For første gang kan vi også få se en elektrisk bybobil på messa. Det er Bürstners prototype som kommer direkte fra lanseringen i Düsseldorf. Bobilverden.no har tidligere presentert den her.

Sel frister med 58 relevante utstillere, blant dem alle de fire kjedene med sine forhandlere.

De tre messehallene. Klikk for større kart.

Flere utstillere vil opprette utsalgssteder på messa. Størst blir nettbutikken iCaravan som varter opp med en butikk på 500 kvm.

Andre grossister selger hovedsaklig gjennom forhandlere, men også her blir det mulig å kjøpe solcellepaneler, litiumbatterier, bålpanner, utebelysning, propanprodukter, varme, AC, gaveartikler, kjøkkenutstyr, klær og noe matvarer, forteller Sel. Du kan se hele utstillerlista her (ekstern lenke).

En mer intim messe
I fjor spredde Caravanmessen seg over alle hallene i Norges varemesse – eller Nova Spektrum, som den nå heter – i Lillestrøm. Da var plassen dårlig utnyttet. I år benyttes tre haller fullt ut. I tillegg blir det flere utstillere i vrimleområdet utenfor hallene.

– Det gir en mer intim og samlende messe, mener Sel. Med nytt navn på messeanlegget følger også bedre restauranter og et hyggeligere miljø.

Geir Holm (t.v.) og Konrad Sel fotografert dagen før en tidligere messeåpning. Foto: Knut Randem.

Gratis foredrag
Norges CaravanBransjeforbund (NCB) arrangerer foredrag tre av utstillingsdagene. Det blir ulikt program hver dag og det blir plass til 100 tilhørere hver gang.

Geir Holm, generalsekretær i NCB, tror tilbudet om gratis foredrag vil glede messepublikummet stort.

– Målet vårt er at Caravanmessen skal være en møteplass der publikum får både inspirasjon og kunnskap. Derfor har vi laget et variert foredragsprogram, som favner om vidt forskjellige tema. Det retter seg like mye mot erfarne campere som nybegynnere. Dyktige eksperter tar for seg utfordringer og problemstillinger som ofte dukker opp i campingsammenheng, og publikum får mulighet til å stille ekstraspørsmål til slutt, sier Holm.

Temaene som tas opp i foredragene spenner fra grunnleggende informasjon for førstegangskjøpere av bobil via gass, vekt, førerkort, reisemål, mat, framtidens camping og allemannsretten.
Lørdag skal kokken Ivar Laukholm – mannen som tidligere i år lanserte Bobilkrydder – briljere bak grytene og lage smakfull campingmat og dele noen tips.

Tradisjonell og kanskje bedre messecamp
Messecampen blir som vanlig på Hellerudsletta. Her blir det plass til 500 ekvipasjer og det er ryddet litt i andre brukere av området slik at plassen framstår helere og med bedre plass enn i fjor.

Sel forteller at hotellet åpner baren og resepsjonsområdet for enkel servering alle kvelder og tilrettelegger for hyggelig stemning.

Messecamp gir også rom for sosial omgang med andre bobilister. Her et glimt fra et tidligere år. I år blir avstanden 4 meter mellom hver enhet. Foto: Knut Randem.

Plassen legges opp etter nye brannvernregler med 4 meter avstand mellom ekvipasjene. Den praktiske driften av plassen er det Norsk Bobil & Caravan Club, avd. Romerike og Norsk Bobilforening Region Øst som tar seg av.

Prisen blir kr 250 per døgn og inkluderer gratis buss til Caravanmessen og tømming av kassettoalett. Det er ingen forhåndsbestilling av plass og du betaler ved ankomst. Om du må ha strøm, koster tilkoblingen kr 500.

Tilbake til normalen?
Konrad Sel minner om at fjorårets messe var preget av smittefrykt.
– I år håper jeg vi er tilbake til normalen slik at folk kan utnytte denne helga godt. Jeg gleder meg skikkelig, avslutter Sel. Detaljer om messa finner du på Caravanmessen.no.

Caravanmessen oppsummert:
Sted: Nova Spektrum, Lillestrøm
Dato: 15. – 18. september 2022
Tid: Åpent kl 10 til 18. Søndag kl 11 til kl 16
Billetter: kr 220, pensjonister/honnør kr 200. Det selges også familiebilletter og flerdagersbilletter. Billetter kan forhåndkjøpes på caravanmessen.no.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

PS
I anledning Bobilverden.nos 10 år, stiller bladet for første gang med egen stand på Caravanmessen. Du finner oss i hall C på stand C01-10. Velkommen til en prat!

Red.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *