Caravanmessen fyller alle hallene på Lillestrøm

Konrad Sel kan ønske velkommen til en rekordstor messe i et år som kan gi rekordsalg av bobiler. Foto: Caravanmessen.

Om drøye tre uker åpner årets store begivenhet for bobil- og caravanentusiaster. Caravanmessen får et utstillingsareale på 36 000 kvm. Det gjør messa like store som Elmia-messa i Sverige, som gjerne har vært en storebror.

Messegeneral Konrad Sel har leid bort det som er mulig å leie bort innendørs på årets Caravanmessen. Nå kan de kun øke utendørs, men Sel sier at det ikke er noe mål.

– Jeg er glad vi har kommet dit vi er nå. Vi har ikke behov for å bli større, vi vil heller øke kvaliteten på messa og gjøre opplevelsen bedre for både besøkende og utstillere, sier Sel. Han mener messa nå har blitt så stor at det er nødvendig å bruke to dager for å få med seg alt.

For å gjøre det mer behagelig å gå rundt på messa, forteller Sel at de i år legger tepper i gangarealene mellom utstillerne.

Store utstillere
Mange av utstillerne er store og antallet utstillere holder seg stabilt på rundt 60. Det har bare kommet fem, seks utstillere som nye i år og de fleste av dem har små utstillingsområder. Det betyr at flere av de faste har økt arealene sine kraftig.

SoliferPolar fyller den nye hall A nesten alene. Det betyr at deres stand øker fra 1700 kvm til 2500 kvm. Et annet eksempel er Kroken, som øker med 1000 kvm og flyttes fra E- til D-hallen. Flere andre har også fått bedre plass til sine presentasjoner.

Max-Fritid etablerer i år en filial ute for å vise grillprodukter. Der er også Weber, som på lørdagen vil arrangere et tre timers kurs i grilling. Her blir det påmelding og Sel regner med at dette er aktuelt for de som er på messa flere dager.
Av utstyrsleverandørene legger vi merke til at iCaravan er en av de nye utstillerne. I tillegg kommer DCT og Kama. Sel forteller at flere av dem vil selge produkter på messa, men han har ikke oversikten nå over hvem av dem som vil ha åpen ”butikk”.

Vær tidlig ute. Messa åpner kl 10 alle dager, oppfordrer Konrad Sel. Foto: Knut Randem.

Den viktige markedsplassen
Konrad Sel fremhever at Caravanmessen er Norges viktigste samlende markedsplass for bransjen. I år vil han også bidra til at de lokale forhandlerne, som ofte deltar på merke-stands blir framhevet mer enn tidligere.
– Her treffer du din lokale forhandler samtidig som du får med deg alle nyheten, sier Sel.

Sel har en oppfordring til de besøkende: Kom gjerne tidlig på torsdag og fredag. Vi åpner kl 10 alle dager og det er mindre trengsel disse dagene og søndagen framfor lørdag, som gjerne har stor tilstrømming.
Caravanmessen holder åpent til kl 18 aller dager 14. – 17. september – unntatt søndag, da stenger de og starter nedriggingen kl 16.

Messecamp som vanlig
Sel forteller at det blir messecamp på Hellerudsletta slik det alltid har vært. Den arrangeres av NBCC avdeling Romerike og koster kr 250 per døgn. Herfra går det buss til messehallen på Lillestrøm. De som kjøper full pakke torsdag til søndag får også billetter til messa inkludert i prisen. Det er ingen forhåndspåmelding til messecampen.

Sel forteller at de har vurdert å selge to-dagers billetter, men han er foreløpig ikke fornøyd med den tekniske løsningen. En dagsbillett koster kr 200 og to dager to bør gi en god rabatt i framtiden.

I år blir det mulig å kjøpe digitale billetter med mobiltelefonen. Det tør Sel å si, men han har ennå ikke sett den ferdig løsningen fra Norges Varemesse. Informasjon om dette vil komme på Caravanmessens hjemmeside når den er ferdig.

– Det har vært mye positivt om vår ferieform i mediene i år. Jeg håper det også vil gjenspeile seg i besøket på messa, avslutter Sel.

Del dette med andre:

  4 comments for “Caravanmessen fyller alle hallene på Lillestrøm

  1. Hvorfor ikke legge inn datoene for messen, slik at en kan legge det inn på aktivitetskalenderen?????

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *