Caravan salon begrenser besøket

Verdens største bobilmesse, Caravan salon i Düsseldorf skal avholdes, slår direktør Stefan Koschke fast. Flere tiltak gjennomføres for å redusere faren for smittespredning.

I 2020 må billettene kjøpes på forhånd og besøkstallene begrenses. Bildet er fra 2019. Foto: Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann.

Messa har blitt utsatt en uke fordi den ellers ville kollidert med gjeldende smittevernregler som forhindrer store ansamlinger av mennesker. Disse tiltakene blir etter det tyske myndigheter har sagt opphevet 1. september. Caravan salon 2020 åpner derfor 4. september og avsluttes 13. september. Fagdagen blir som tidligere dagen før offisiell åpning.

Et av tiltakene messa gjør er å begrense antallet besøkende til maksimalt 20 000 personer per dag. Det betyr at besøkstallet maksimum kan bli 90 000 personer lavere enn i 2019.
Det vil i år kun bli forhåndssolgt billetter til Caravan salon. Disse skal gjelde til bestemte dager slik at det maksimale antallet besøkende ikke overstiges. Alle besøkende blir dermed også registrert med navn.

Det vil bli krevd av alle besøkende at de benytter ansiktsmaske. Det blir også satt ut håndsprit i alle haller. Samtidig vil det ikke bli tillatt med flere husstander inne i hver bobil samtidig.

– Det er viktig for oss å understreke nok en gang at sikkerheten og helsen til våre besøkende, utstillere og ansatte er topp prioritert. Vi vil sette i verk de nødvendige hygiene- og sikkerhetskravene på en omfattende og ansvarlig måte, sier messesjef Stefan Koschke i en pressemelding.

Bobilverden.no har tidligere meldt at Erwin Hymer Group har trukket alle sine merker fra årets Caravan salon. Det har også Concorde, Pössl og fler andre utstillere gjort.

90 prosent av de besøkende kommer fra Tyskland og BeNeLux-landene. Fra Norge pleier importører, forhandlere og journalister samt et mindre antall spesielt interesserte bobilister å besøke messa.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *