Campinplasser rasert i Italia

Rina Jeanette Lindgreen tok dette bildet før hun forlot Union Lido Camping.

Rina Jeanette Lindgren og familien bodde på Union Lido Camping da stormen rammet. I den italienske regionen Veneto ble flere campingplasser torsdag kveld rasert av det som omtales som en tornado med en vindstyrke på 110 km/t. Trær falt over bobiler og campingvogner. Lokale medier melder om store ødeleggelser som følge av den sterke vinden og nedbør.

Stefano Zenere filmet ødeleggelsene i Bibione. Du kan se filmen under.

En video publisert på Facebook fra Camping Capalonga i Bibione nord for Venezia viser store ødeleggelser. Det kan se ut som om bobiler og campingvogner ikke bare har fått trær over seg, men har også veltet i den sterke vinden.

Di Padova il mattino melder at tornadoen også har rammet Jesolo, Cavallino og Po-deltaet. Trær har blitt revet opp med røttene og tak har blåst av hus. Cavallino camping er verst rammet, skriver avisa Reffio Notizie. På denne kyststripen ligger det en mengde campingplasser, som har fått hard medfart.

Den sterke vinden, som rammet den venetianske rivieraen, kom i kombinasjon med tordenvær og nedbør. Uværet rammet først Ravenna, Forli, Ferrara og Rovigo før den traff den venetianske riviera, melder nettstedet InMeteo. De skriver at den kraftige fallvinden som rammet området ikke må forveksles med en tornado. Hele regionen Veneto ble rammet.

Det meldes på ulike nettsteder at sykebiler gikk i skytteltrafikk ut og inn av området, men det skal ikke være meldt om alvorlige personskader, men en person er fryktet tatt av bølgene på en molo.

Reffio Notizie skriver at så mange som 50 personer er skadet og at en er savnet.

Fredag kveld melder campingplassen Camping Villaggio Rubicone på Facebook at alt er ryddet og at de er tilbake til normal drift. Denne plassen ligger imidlertid noen mil sør for området som var hardest rammet. På de hardest rammede campingplassene pågikk oppryddingen for fullt også fredag kveld.

 

Rina Jeanette Lindgren fra Skien forteller om store ødeleggelser etter stormen. Foto: Privat.

Telemarkfamilie bodde på rammet campingplass
Rina Jeanette Lindgren fra Skien bodde på Union Lido Camping sammen med mann og en tolvårig datter. De skulle etter planen reise fra plassen torsdag kveld, men skulle bare ordne noe i Venezia før de reiste. Bobilen sto ferdig pakket på campingplassen. De har vært på Union Lido i nesten to uker og brukte en lokal leiebil inn til byen. De slapp å oppleve stormen på campingplassen. Selv var hun inni en butikk i Venezia da uværet kom mens familien ventet i bilen. Uværet var så ille at det var farlig å oppholde seg utendørs selv inne i byen.

Dette synet møtte Rina Jeanette Lindgren og familien da de kom tilbake til Union Lido. Foto: Privat.

– Selve stormen varte bare i fem minutter, men det regnet og tordnet både før og etter stormen. Etter to, tre timer stilnet det, forteller Lindgren.
– Kjøreturen tilbake til campingplassen tar normalt 20 minutter. Men etter stormen var det fullstendig kaos. Sykebiler og politi kjørte fram og tilbake, trær lå veltet over veiene og mange veier var sperret. Det var store trær og flere hadde dratt med seg asfalten. Vi brukte tre timer tilbake til campingplassen.
– På Union Lido ble om lag 400 personer hjemløse fordi bobiler og campingvogner var ødelagt. Men vi kjørte forbi andre campingplasser som så ut til å være mye hardere rammet. Vår nabocamping, Italy camping, var avsperret og ingen fikk bevege seg inn.

Rina Jeanette Lindgren forteller at det virket som om de var vant til slike stormer. Da de omsider kom tilbake til Union Lido var mange trær allerede ryddet bort. De som ble husløse fikk alternativ innkvartering. Selv om familien bare skulle hente bobilen og reise, kom de ikke ut av campingplassen før kl 22 om kvelden.

Det var kaos på veiene etter stormen, forteller Lindgren. Foto: Privat.

– Vi skulle til Slovakia for å se EM i sprangridning og kjørte hele natta. Vi hadde stormen foran oss hele veien og så ettervirkningene av den også da vi kom fram til Samorin i Slovakia kl 7 neste morgen. Da vi reiste var det fortsatt kaos på veiene med mange omkjøringer og sperringer.

Ingen av dem ble skadd og familien registrerte heller ingen skadde rundt seg, men de var jo ikke på campingplassen under selve stormen. Deres bobil slapp også uten skrammer, men det var mange fortvilte utlendinger med dårlige forsikringer og store skader på bobilene.

Av Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *