Campingplasser tilbake mot normalen

Den tidlige påsken ga campingplassene et løft i mars. De fikk flere overnattinger enn i mars 2019 og langt flere enn i fjor.

Utviklingen i overnattinger på campingplassene de siste 18 månedene fordelt på norske og utenlandske besøkende. Kilde: Statistisk sentralbyrå.

Svært mange campingplasser stengte helt ned 12. mars i fjor og utover i april, mens mange holdt åpent. Dette var det kommuneoverlegene som avgjorde, men det var også en sterk oppfordring fra myndighetene om å holde seg i hjemkommunen. 98 prosent oppgang fra 2020 er derfor lite overraskende. Dessuten var påsken i april i fjor – også den temmelig nedstengt.

Campingplassene hadde om lag 171 000 overnattinger i mars i år. Det var en økning på 92 000 norske overnattinger. Utenlandske overnattinger ble redusert med 7000 på grunn av strengere innreiserestriksjoner i år enn i mars i fjor. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Besøkstallene på campingplassene i mars varierer sterk etter om påsken faller i mars eller april. Tidlig på sesongen er innslaget av utenlandske besøkende av mindre betydning. Innreiserestriksjonene vil derfor ha mye å si for utviklingen videre utover våren og sommeren.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *