Campinggjestenes pant gis til godt formål

Hvert år samler First Camp inn pantepengene gjestene avstår og gir disse til et godt formål. I år ble beløpet rekordhøyt.

Campinggjestenes pantepenger går i år til Plan International. Foto: Plan International.

First Camp, Skandinavias største campingkjede, gir ved hjelp av sine gjester over en halv million kroner til Plan International. Hvert år samles panten fra First Camps nærmere 50 svenske destinasjoner inn for å bli donert til veldedige formål.

I år er rekordsummen på 596 479 SEK samlet inn. Den går direkte til Plan International Sweden for arbeidet med barns rettigheter og like muligheter for jenter.

Plan International jobber blant annet for å beskytte barn på flukt ved å sikre at de er beskyttet mot vold og overgrep, har tilgang til trygge steder der de kan være barn, får støtte til å bearbeide sine erfaringer og etter hvert kan begynne på skolen igjen.

I 2022 har Plan International Sweden også startet en nødinnsamling for å støtte barn på flukt fra krigen i Ukraina, og valget av veldedighet i år falt naturlig for Plan International Sweden, skriver First Camp.

– Det føles som et opplagt valg å gi gaven til Plan International Sweden i år. Vi er veldig stolte og glade over alle våre gjester som har bidratt med denne gaven til det viktige arbeidet for barns rettigheter og jenters like muligheter, sier Johan Söör, administrerende direktør ved First Camp.

– Vi er veldig takknemlige og glade for at First Camp har valgt å tenke på Plan International Swedens arbeid. Pengene skal gå til prosjekter mot barneekteskap, til utdanning og til trygge og sikre barn, sier Mariann Eriksson, generalsekretær i Plan International Sweden.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *