Camping taper minst på korona

Antallet norske campingovernattinger hadde en sterk økning i juni sammenlignet med året før. Det var likevel ikke nok til å kompenserte for hele bortfallet av utenlandske campingturister.

Norske overnattinger økte med 20 prosent i juni. Det kompenserte for halvparten av bortfallet av utenlandske turister. Tabellen viser fordeling mellom norske og utenlandske overnattinger på campingplassene. Tabell: SSB.

Antallet overnattinger på campingplasser i Norge rundet 1 million i juni 2020, men sank med 19,7 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. I første halvår ble det overnattet 1 948 126 ganger på norske campingplasser. Det er en nedgang på 21,8 prosent.
Nedgangen uansett overnattingsform (hoteller, hytter mv) var i juni på hele 45,1 prosent.

Nordmenn har kompensert en hel del for de manglende utenlandske turistene på campingplassene. Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at det var 20 prosent flere norske overnattinger på campingplassene i juni i år mot juni i fjor.

Dette er del av en lengre trend gjennom pandemien, beskriver SSB. Campingovernattinger har hatt en mindre nedgang enn de andre overnattingsformene i overnattingsstatistikken.

SSB presiserer at datagrunnlaget for juni er noe svakere enn normalt fordi færre overnattingsbedrifter holdt åpent pga pandemien.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *