Bygger kulturhus og stenger bobilparkering

Sist helg lå det 20 bobiler i Flekkefjord sentrum. Slik vil det ikke fortsette. Foto: Kirsti Sigbjørnsen.

Sist helg lå det 20 bobiler i Flekkefjord sentrum. Slik vil det trolig ikke fortsette. Foto: Kirsti Sigbjørnsen.

Flekkefjord kommune har i ti år planlagt sitt kulturhus. Nå nærmer det seg byggestart på Tollbodplassen. I reguleringsplanen er det ikke satt av plasser til bobiler. Bobilverden har spurt ordføreren om kommunen ikke ønsker besøk av bobilister.

På Tollbodbrygga i Flekkefjord ligger det en meget flott plassert bobilparkering. Sist helg lå det 20 bobiler der. Det er varslet byggestart i 2014. Dermed kan dette bli den siste sommeren med bobilparkering i Flekkefjord. Kommunen har ennå ingen alternativer for bobilene.

Handelsstanden protesterer
I den foreslåtte reguleringsplanen for Tollbodplassen vil kommunen opparbeide både plassen og brygga på en mer attraktiv og parkmessig måte.
Flekkefjord Handelsforening har påpekt at tapet av parkeringsplasser i området kan være katastrofalt for handelsstanden i denne delen av byen. De påpeker at det også er behov for en mindre bobilparkering i sentrum og nær sjøen.
Rådmann sier i følge Avisen Agder i en redegjørelse til Utvalg for samfunn at: ” En kan imidlertid ikke se at plassforholdene innenfor denne reguleringsplanen er slik at bobiler kan tilgodeses spesielt. Det foreslås derfor ingen eksklusive rettigheter for bobilturistene innenfor det aktuelle planområdet. Dette må i så fall løses andre steder i byen dersom det er ønskelig å legge til rette for denne typen turisme.”

Ordfører Jan Sigbjørnsen (H) i Flekkefjord sier at de vil ha besøk av bobilister og at de vil arbeide med et alternativ til Tollbodbrygga.

Ordfører Jan Sigbjørnsen (H) i Flekkefjord sier at de vil ha besøk av bobilister og at de vil arbeide med et alternativ til Tollbodbrygga.

Setter pris på bobilturister
Ordfører Jan Sigbjørnsen (H) forsikrer Bobilverden om at kommunen setter stor pris på bobilturistene.
– Turistene bruker byen og det blir bare flere og flere bobiler som finner veien til denne plassen helt nede ved vannkanten. Nå i helgen lå det 20 bobiler på plassen fra lørdag til søndag.
Ordfører Sigbjørnsen påpeker at det er den sentrale plasseringen som har gjort denne plassen så attraktiv for bobilistene.
Likevel legger den nye reguleringsplanen begrensninger på bobilparkeringen.
– Vårt problem er at selve flaten, som sentrum ligger på, er veldig liten. Åpne plasser enten de blir benyttet til parkering eller park er svært begrenset.
– Kommunen er i dag ikke eier av områder i sentrum som kan benyttes til bobiler, men vi vil jobbe med problematikken for å finne nye attraktive sentrumsnære plasser.
– Regner dere med å finne en alternativ plass innen Tollbodplassen bygges ut?
– Det håper jeg vi klarer, men jeg tror det er lite realistisk å finne en plass som er like attraktiv som Tollbodplassen, avslutter ordfører Jan Sigbjørnsen i Flekkefjord.

Les også: Tollbodbrygga i Flekkefjord

Del dette med andre:

  1 comment for “Bygger kulturhus og stenger bobilparkering

  1. Dette er nok et skritt på veien som fører til at bobilturismen foretrekker svenske byer foran norske. Det betyr vel at omsetningen i norske småbybutikker har den omsetningen de trenger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *