Byen har blitt populær blant bobilfolk takket være tre sentralt plasserte bobilplasser. I tillegg ligger det en like sentrumsnær privat bobilplass like utenfor kommunegrensa.
Norges eldste by, grunnlagt rundt 871, har en rik vikinghistorie, et ikonisk landemerke fra middelalderen på Slottsfjellet og ikke minst er brygga i Tønsberg en populær attraksjon for de som vil ut og kose seg.
Byen er mer enn bryggefronten og turområdet på Slottsfjellet. Bysentrum og trehusbebyggelsen er også koselig. Blant bobilfolk har byen gjort seg populær med hele fire bobilplasser innen kort gangavstand.
Det er ikke noen nyhet at Tønsberg ønsker bobilfolket velkommen med tilrettelagte bobilplasser i gangavstand til byen. Bobilplassene på Korten og Gunnarsbø med henholdsvis 23 og 8 plasser har vært populære i mange år.
Før pandemien la kommunen ut noen sommerbobilplasser på Stensarmen, men disse ble inndratt til fordel for annen aktivitet. I fjor ble den igjen åpnet, men nå som en helårsplass med 14 plasser med strømtilkobling slik også Korten og Gunnarsbø har.
Plassen på Gunnarsbø er den eneste som har tilgang til offentlig toalett på plassen. Det kan være forklaringen på at den er populær selv om den ligger nær trafikkert vei.
Tønsberg hadde i mange år dårlige tømmemuligheter. Bensinsatsjonen på Korten hadde en gammel tømmestasjon, men denne var stengt om vinteren. Men Tønsberg har tatt affære og har like utenfor bobilplassen på Stensarmen etablert en moderne tømmestasjon som skal være åpen hele året.
Kort vei til bobilplass i nabokommunen
Når du sitter på brygga i Tønsberg og ser over sundet så ser du Nøtterøy i Færder kommune. Likevel er det bare 13 minutter å gå fra den private bobilplassen på Danholmen og inn til brygga over gangbrua.
Det er få år siden Nøtterøy bobilparkering ble etablert. Den har 26 plasser og har servicebygg med alle fasiliteter, tømmestasjon og en liten strand med grillplass. Den er også åpen hele året.
De kommunale plassene i Tønsberg har maksimal oppholdstid på to (Gunnarsbø) eller tre døgn (Korten og Stensarmen), men på Nøtterøy bobilparkering kan du stå så lenge du vil.
Så vi velger å si at Tønsberg har fire bobilplasser – selv om en av dem ligger i nabokommunen. Noen bedre?
Og om du ikke skal på bybesøk så har området en rekke campingplasser med varierende sesong. Helårsåpne Furustrand camping ligger bare 5,5 km utenfor byen.
Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no
Les også: Oppdatert informasjon om bobilplasser finner du på Bobilplassen.no
Tønsberg har forstått det og er en fin by å besøke. Vi som kører bobil føler oss velkommen der.
Sakset fra Tønsberg Blad 7/8-24 – “Har bodd her i 3 år”. Ektepar avbildet foran en grå bobil.
Parkerer der da det er den eneste plassen man får inn parabol.
Så begrensningen på noen dager gjelder ikke her.
Det framgår av artikkelen at de ikke har bodd der sammenhengende i tre år, men det høres også ut som om de har hatt dette som hovedoppholdssted med bare korte turer andre steder. Så ja, reglene blir nok ikke håndhevet strengt. Betalartikkel ligger her: https://www.tb.no/flyttet-fra-munkerekka-til-mammutkrysset-na-har-vi-bodd-her-i-tre-ar/s/5-76-2411090