Byen som brått ble ekstra bobilvennlig

Skien fikk raskt og ubyråkratisk en bobilplass ved Hamburgerskuret. Foto: Tor Arnesen.

Når behovet først ble identifisert snudde administrasjonen seg raskt. Strømkabel ble gravd ned og vannkran ble montert og vipps kunne bobilistene overnatte sentralt i byen. Hele prosessen tok bare et par måneder med ubyråkratisk arbeid.

– Det startet med at en beboer i huset jeg har kontor tok opp med meg at byen trengte en bobilplass, sier utbygningssjef Tor Arnesen i Skien kommune. De møttes regelmessig i heisen på ettervinteren og utpå våren var Arnesen overbevist om at den ellers utmerkede bobilplassen ved Fritidsparken måtte suppleres med en plass i byen.

– Vi heiv oss rundt på forsommeren, merket opp, satt opp vannkran og grov til litt strøm, forteller Arnesen. Saksbehandlingstiden var kort – kun noen minutter. Han måtte også ha et skiltvedtak, men også det ble gjort raskt av riktig etat. Det var selvfølgelig en fordel at plassen fra tidligere var regulert for parkering og til en viss grad brukt til dette formålet.

Plassen ved Hamburgerskuret på bryggekanten i Skien var en parkeringsplass. Å plassere inn fire bobilplasser var derfor ikke noe problem, forteller Arnesen. Vedtakene har derfor ikke vært til politisk behandling, men ble gjort administrativt.
– Jeg har godt kontakt med det politiske miljøet og det var ordføreren som åpnet plassen offisielt i juni.

Bare fire plasser og ingen tømmemuligheter
Det kan høres lite ut med fire plasser til bobiler, men Arnesen forteller at det er god plass til bobiler ellers på parkeringsplassen, men da uten strøm. Det er plass til flere ti-talls bobiler her, men da i en viss konkurranse med vanlige personbiler.
– Er det aktuelt å utvide antallet plasser for bobiler neste år?
– Vi må først evaluere erfaringene fra i sommer, så får vi se hva det er stemning for.
Arnesen forteller også at tempoet og kostnadene gjorde at en tømmestasjon ikke var aktuell på stedet, men det finnes hos Moberg Esso og ved Fritidsparken.

Lav pris
– Og hva koster så denne herligheten?
– Det koster kr 30 per døgn å stå her med en vanlig personbil. Betalingsautomaten står her så vi fant ut at vi tar den samme prisen for bobiler – enten de står på en av de fire bobilplassene med strøm eller andre steder på denne plassen.

Og bobilfolket har satt pris på tilbudet. Allerede under åpningen med ordføreren svingte den første bobilen inn på plassen. I hele sommer har det stått mange bobiler her.
– Jeg har vært nede og hilst på folk nesten hver dag i sommer. Det er mange hyggelige folk og vi har ingen dårlige erfaringer med bobilturistene. Det har bare vært moro. Mange av de besøkende har aldri vært i Skien før og har vært positivt overrasket over byen, avslutter Arnesen.

Se oppføringen i Bobilplassen.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Byen som brått ble ekstra bobilvennlig

  1. Dette var suverent. Tenk om flere byer og kommuner kunne ha tenkt det samme. Isteden blir vi jaget fra sted til sted i mangel på plasser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *