Bybobil med separat dusj og toalett

Salong og kjøkken ser ut som i en typisk bybobil. Foto: Knut Randem.

Det er mange kreative løsninger for dusj og toalett i bybobiler flest. Det er ikke mange bybobiler som har adskilt dusj og toalett og dører rundt badeavdelingen som i større bobiler.

Vask og toalett på en side, dusj på motsattside av midtgangen. Foto: Knut Randem.

Når bobiler får en viss størrelse får de gjerne også dører som sperrer av toalett, dusj og soveavdelingen fra resten av bobilen. Globecar 640 DK/D-line er en av få bybobiler med denne løsningen(den eneste?). Den har en helt ny innredning i 2018-utgave.

Her har dusj og vask/toalett blitt plassert på hver sin side av midtgangen. Dørene er plassert slik at badeavdelingen kan skilles helt av fra resten bobilen.

Tverrstilt dobbeltseng bak. I midten dører inn til hhv dusj og vask/toalett. Foto: Knut Randem.

De øvrige løsningene er stort sett i kjente variasjoner slik det ofte er i bybobiler. Det er en tverrstilt dobbeltseng bak og mulighet for å re opp seng til to personer i salongen. Sengen bak kan slås opp slik at sykler og andre høye ting kan plasseres her under kjøring.

På kjøkkenet har det fått et av de nye kompressorkjøleskapene fra Thetford. I motsetning til vanlige bobilkjøleskap er kompressorkjøleskapene langt mindre utsatt for temperaturstigning når utetemperaturen stiger.

Dersom du heller vil ha langsgående senger er Globecar Summit 640/H-line en annen nyhet. Den har ikke samme baderomsløsningen som D-line, men her har du isteden et bad hvor hele dusjveggen svinges over foran vask og toalett. Dermed skifter rommet funksjon.

Begge modellene er utstilt på Caravanmessen denne helgen.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Tøff i svart. Globecar er bygget på Fiat Ducato. Foto: Knut Randem.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *