Bybobil for to på MAN

Affinitys DUO på Fiat får nå selskap av DUO M på MAN. Som navnet tilsier så er dette bobiler for to personer.

Affinity DUO på Fiat (t.v) får nå selskap av en søster bygget på MAN. Foto: Knut Randem.

Affinity produseres i Polen i Ozorków. Kabe eier 80 prosent av virksomheten og står for markedsføringen. Siden den første Affinity ble lansert har merket utmerket seg med å tenke annerledes i flere detaljer.

Effektivt for en eller to. Foto: Knut Randem.

Den nye DUO M er lengre og bredere enn sin søster bygd på Fiat. Planløsningene er også ulike. Når Affinity DUO nå kommer på MAN blir den litt større. På MAN blir den 684 cm lang mot 636 cm på Fiat. Bredden blir 219 cm som er 9 cm bredere enn DUO på Fiat.

Affinity DUO M for to i 2024-modell. Foto: Knut Randem.

Ellers er nøkkelmålene relativt like. Senga blir 6 cm smalere og bobilen veier 80 kg mer. Vekta havner på 3 120 kg inkludert 90 prosent diesel, fører, en gassflaske og 20 liter vann. Totalvekta blir 3 500 kg.

Kjøkkenet ligger rett fram inn døra. Foto: Knut Randem.

Kjøkkenet er plassert helt foran på venstre side og er en naturlig fortsettelse av bordet i salongen. Her er de svingbare forsetene de to eneste setene. Dette er en bobil for to. Kommer det gjester kan de sitte i senga som opptar det meste av arealet bak kjøkkenet. Senga er plassert langs venstre side og badet er plassert bakerst.

Senga er sentral i interiøret som ellers er holdt i moderne fargekombinasjoner. Foto: Knut Randem.

Langs gangpassasjen forbi sengene er det på høyre side en rekke skap med hyller og stenger. De er relativ grunne, men utnytter den ledige plassen godt. Senga kan skyves litt sammen når det ikke skal soves i den. Dermed blir det bedre plass til å passere den.

Her er det tett vegg mot bakdørene og lagringsplassen. Foto: Knut Randem.

Bak senga er dusjen plassert med toalettet ved sin side. Løsningen gjør at det er tett vegg mot bakdørene. De gir adgang til lagringsplass og toalettkassetten.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  4 comments for “Bybobil for to på MAN

    • Da bør du nok snakke med en forhandler. Vi har omtalt nyheten tidlig, men det er en 2024-modell og prisen er ikke kjent når dette skrives.

    • Litt usikker på hvordan Potsdam landet på blokka, men det er selvfølgelig feil. Rettet nå. Takk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *