Bybobil for fem

Interiøret sett bakover i Dreamer Family Select. Foto: Knut Randem.

Interiøret sett bakover i Dreamer Family Select. Foto: Knut Randem.

Kassebil, van eller bybobil? Kjært barn har mange navn, men denne bobilen kan også bli kjær for familier med fem personer. Den kan rett og slett være drømmen under seks meter i dobbel forstand.

Det femte setet er bakovervendt i Dreamer Family Select. Foto: Knut Randem.

Det femte setet er bakovervendt i Dreamer Family Select. Foto: Knut Randem.

Vi snakker om en Dreamer fra Rapido-gruppen. Et lite merke i Norge, men du kunne se den på Caravanmessen i forrige uke.
Dreamer er generelt lagt i prissegmentet under Rapido og finnes i flere utgaver. Select er en oppgradert variant av grunnmodellen og Dreamer Family Select er modellen registrert for fem. Det er salgssjef Timo Nylenna som viser fram Dreamer for oss.

En bobil registrert for fem skal både ha fem sengeplasser og fem godkjente sitteplasser under kjøring. I Family Select er det køyesenger bak, en soveplass i salongen og en dobbel senkeseng. Fire av sitteplassene er plassert på tradisjonelt vis mens den femte plassen er bakovervendt. Dette setet skal kunne fjernes enkelt og erstattes med en pute når du står stille.

I Dreamer D 55 Select og mange Rapido finner du dette svingbare skapet. Foto: Knut Randem.

I Dreamer D 55 Select og mange Rapido finner du dette svingbare skapet. Foto: Knut Randem.

Den nederste køyesengen bak kan vippes opp slik at du får bedre høyde i lasterommet.

Dreamer har dobbelt gulv og er oppvarmet med Truma Combi 4 som kan oppgraderes til Combi 6E. Den har ellers kombinert dusj og toalett, kjøleskap på 160 liter og rommelige vanntanker. Men med en oppgitt nyttelast på 460 kg er ikke dette en bil for overvektige personer. Vi snakker heller om to voksne og tre barn.

Har du ikke behov for så mange soveplasser har for eksempel Dreamer D 55 Select fire sengeplasser, to i dobbeltseng bak og to soveplasser som reies opp i salongen.
Dreamer D 55 Select har separat dusj og toalett med en smart skapløsning. Skapet svinges inn i dusjen når den ikke brukes og under kjøring. Den svinges ut over senga når du ikke bruker den. Dette er en løsning Rapido-gruppen lanserte i 2015-modellene og benytter i flere Rapido-modeller.

Når vi først nevner Rapido, så lanserer de i 2016 30 cm heving/senking av den sentrale senga bak. Det gjør det lettere å komme inn i senga når den er nede og gir bedre plass i garasjen når den er oppe. Denne sengeløsningen kommer i alle Rapido-modeller fra 2016 med noen få unntak.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *