Burning van – bobiltreff for unge vanlifers

De bor ikke i nye, flotte doninger levert ferdig fra en bobilprodusent. De har ofte bygget om eller innredet sin egen bobil. Eventuelt har de en gammel bobil. De er unge og er ”vanlifers” som tilbringer masse tid i sine kjøretøy.

Burning van 2019. Foto: Skjermdump fra filmen lenger ned på siden.

Forrige helg samlet et par hundre unge mennesker seg i Hällekis Stenbrott i Sverige. På det meste var det over 120 bobiler eller vans, som disse pleier å kalle sine kreasjoner, på treffet.

Ikke si at bobilliv bare er for gamliser over 40 – 50 år. Blant de som deltok på Burning van-festivalen var gjennomsnittsalderen langt lavere. Men de lever vanlife og er vanlifers – ikke bobilister.

Vanlife eller vanlifer har blitt et begrep blant unge mennesker som ønsker å leve det omflakkende bobillivet som så mange eldre bobilister liker. Men de gjør det med langt mindre utgifter og på en langt mer uformell måte. Mange vil kanskje kalle det primitivt, men det kommer nok an på øynene som ser.

Det er bare en vesentlig forskjell på vanlifere og eldre bobilister; Vanlifers innreder som regel bobilene sine selv med utgangspunkt i en varebil. Eller kjøper en gammel bobil som passer til lommeboka. Den males og fikses gjerne av brukeren selv. Det kan også se ut som om mange av dem lever i sine ”bobiler” hele eller store deler av året.

I tre dager var de samlet i steinbruddet. Der utvekslet de erfaringer og idéer, og gjorde trolig det samme som eldre bobilister gjør når de er på treff. Videoen under fra Burning van 2019 er lagt ut på YouTube-kanalen The More Life Project. Om du åpner filmen i YouTube vil du også finne lenker til bilder og film fra andre vanlifere.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *