Bruker mer tid i bobil og campingvogn

En svensk undersøkelse viser at camperne tilbringer stadig mer tid i sine bobiler og campingvogner. Hver fjerde vil bruke mer tid i dem i framtiden.

Komforten øker og det blir mer fristende å bruke bobilen hele året. Foto: Knut Randem.

En undersøkelse utført for Husvagns- och Husbilsbranschens Riksförbund (HRF) viser at bobil- og campingvogneierne bruker mer og mer tid i sine campingkjøretøy.

– Forklaringen er at stadig flere bruker campingvogner og bobiler store deler av året, ikke bare om sommeren, sier HRF-leder Per Nilsson i en pressemelding.

– HRF-undersøkelsen viser tydelig at bobil- og campingvogneiere bruker kjøretøyene mer i dag enn for fem år siden. På spørsmål om framtiden oppgir mer enn en av fire at de vil campe mer. Bare 2,6 prosent tror det blir mindre camping i framtiden, sier Nilsson.

HRF-undersøkelsen har blant annet spurt om hvor mye eierne bor i kjøretøyene sine i dag sammenlignet med for fem år siden. Der svarer nesten halvparten (44,7 prosent) «noe mer» eller «betydelig mer». I dag tilbringer folk i gjennomsnitt 30,2 netter i campingkjøretøyet per år.

På spørsmålet «hvordan tror du at du vil campe i framtiden?» svarer flertallet (70,2 prosent) at omfanget blir det samme som i dag, men mer enn én av fire (27,2 prosent) oppgir at de vil campe mer. Bare 2,6 prosent vil campe mindre enn i dag. Nilsson er ikke overrasket over resultatet.

– Akkurat som tallene viser, har vi i bransjen hatt en oppfatning om at hver campingvogn og bobil brukes mer enn før. For oss som bransje er det selvsagt interessant. Det viser at vi opererer i en bransje med fortsatt vekst.

Undersøkelsen ble gjennomført som en nettbasert undersøkelse i høst og er ikke en helt statistisk pålitelig undersøkelse. Likevel bygger den opp om en trend der svenske campingplasser i fjor satte rekorder. Også norske campingplasser hadde en god oppgang i fjor. Kan det tyde på at også norske bobil- og campingvogneiere tenker og gjør som sine naboer?

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Bruker mer tid i bobil og campingvogn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *