Brems hardere – unngå rustne bremseskiver

– Det er lurt å bremse hardt i kontrollerte former noen ganger gjennom vinteren for å få vekk rust på bremseskivene. Da unngår du unødvendige verkstedregninger.

Bakbremsene på bilene blir rett og slett for lite brukt. Da blir det fort rust. Foto: Colourbox.

Rustne bremseskiver er et problem på nyere biler, forklarer Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF i en pressemelding.

Vanligvis kjører vi rolig og bremser kontrollert. Siden det er mindre bremsekraft på bakbremsene, betyr dette at mesteparten av bremsingen skjer med forbremsene.

– Det blir rett og slett så lite bruk av bakbremsene at det danner seg rust på skivene der, sier Sødal.
– Dessverre er det ikke uvanlig at folk må skifte skiver bak allerede etter at bilen har vært noen få år på veien, fortsetter han.

Vi går nå inn i vinteren med salting av veiene. Så nå er det viktig å være ekstra oppmerksom på å bruke bremsene litt.

– Noen harde oppbremsinger på parkeringsplassen hjemme eller i andre kontrollerte omgivelser, gjør at du kan unngå en regning på mange tusen kroner. Så det er lurt å være føre var, sier Nils Sødal. – Husk også å spyle bremseskivene litt ekstra når du vasker bilen, avslutter han.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  1 comment for “Brems hardere – unngå rustne bremseskiver

  1. Hva er egentlig problemet med å lage bremseskiver som ikke ruster. Lei av å skifte skiver etter hver EU kontroll. Er vel det samme som for registerremmen, billig for fabrikanten, dyrt for kunden!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *