Brems hardere – unngå rustne bremseskiver

– Det er lurt å bremse hardt i kontrollerte former noen ganger gjennom vinteren for å få vekk rust på bremseskivene. Da unngår du unødvendige verkstedregninger.

Bakbremsene på bilene blir rett og slett for lite brukt. Da blir det fort rust. Foto: Colourbox.

Rustne bremseskiver er et problem på nyere biler, forklarer Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF i en pressemelding.

Vanligvis kjører vi rolig og bremser kontrollert. Siden det er mindre bremsekraft på bakbremsene, betyr dette at mesteparten av bremsingen skjer med forbremsene.

– Det blir rett og slett så lite bruk av bakbremsene at det danner seg rust på skivene der, sier Sødal.
– Dessverre er det ikke uvanlig at folk må skifte skiver bak allerede etter at bilen har vært noen få år på veien, fortsetter han.

Vi går nå inn i vinteren med salting av veiene. Så nå er det viktig å være ekstra oppmerksom på å bruke bremsene litt.

– Noen harde oppbremsinger på parkeringsplassen hjemme eller i andre kontrollerte omgivelser, gjør at du kan unngå en regning på mange tusen kroner. Så det er lurt å være føre var, sier Nils Sødal. – Husk også å spyle bremseskivene litt ekstra når du vasker bilen, avslutter han.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:
Anbefalt innhold:
Fuglemøkka tar lakken

Ved hjelp av kunstig fremstilt fuglemøkk, tester Ford nå at bilens lakk tåler den sterke syreblandingen som tørker på karosseriet.

Tre av ti sjekker ikke lufttrykket når de har skiftet hjul

I mange deler av landet har våren kommet og hjulskiftet står for tur. Mange slurver med å sjekke lufttrykket når Read more

  1 kommentar til “Brems hardere – unngå rustne bremseskiver

  1. 5. november 2018 at 15:30

    Hva er egentlig problemet med å lage bremseskiver som ikke ruster. Lei av å skifte skiver etter hver EU kontroll. Er vel det samme som for registerremmen, billig for fabrikanten, dyrt for kunden!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *