Bredt utvalg og bred presentasjon

Kroken caravan var den desidert største utstilleren på Caravanmessen 2012. Administrerende direktør Reidar Seberg kan vise rundt på et blått teppe på hele 3000 kvm. Så har han da også mange merker i sin portefølje.

– Her har vi 66 enheter, og alle våre merker er representert, sier Seberg og geleider oss mellom merker med ulike egenskaper og i ulike prisklasser.
– I 2010 doblet vi salget. I 2011 økte det med 25 prosent og hittil i år har økningen vært på 9 prosent på hovedproduktene våre.

Vi begynner med 50 års jubilanten Hymer som i anledning feiringen har tatt fram en Tramp Premium 50 til 750.000 kroner. Dette er en eksklusiv modell holdt i lyseinteriørfarger et eget jubileumsdesign utvendig. Den kan også leveres med Alde arktis-pakke.

Ved siden av står en Hymer B778SL med bogie.

Hymer B778SL er den første med bogie på en stund. Foto: Knut Randem.

– Det er en stund siden vi sist hadde en Hymer B-classe med bogie. Denne er utstyrt med en 3 liters motor, er 8,49 meter lang og har en totalvekt på 5000 kg. Denne har også nye farger i interiøret.
Prisen på denne modellen er 1.420.500 kroner, men den kan skaffes i flere varianter.
– Generelt prøver vi å begrense antallet modeller vi importerer, men vi kan skaffe alle de variantene produsentene har dersom kunden har spesielle ønsker, sier Seberg.

Under 6 meter
Neste merke hos Kroken er en helt ny Corado T138 med en lengde hårfint under 6 meter. Den har badet plassert bak og er utstyrt med senkeseng. Den er kompakt, men har likevel det meste en bobil skal ha.
– Disse små bobilene har vært mye etterspurt, men enkelte trekker seg når de ser hvor kompakt bilen er, sier Seberg. I fjor så det ut til at trenden gikk mot større og større biler, men i år har dette snudd mot biler i mellomklassen til ca 7-800.000 kroner.
– Alle Corado-modellene veier for øvrig under 3500 kg. Dette er biler for førstegangskjøperen. På kampanjemodellen følger det med både markise og stort kjøleskap, forteller Seberg.

Weinsberg er Krokens nye «bybobil». Foto: Knut Randem.

Når vi først er i det minste segmentet, kan vi nevne at Kroken nå har tatt inn en Weinsberger van til bare 430.000 kroner. Dette er bilen for de med et begrenset behov. Samtidig er dette en bil som er kompakt og har personbilens egenskaper. Derfor kan den godt være familiens bil nummer to. En bil du kan kjøre i butikken med.
Kroken tar også inn en noe dyrere utgave av denne bilen.
Weinsberger eies av Knaus, som lenge har vært i Krokens sortiment.

– Knaus er det merket som øker mest i Norge, sier Seberg. De har overtatt en tidligere produktuvikler fra Hymer og det synes blant annet i den nye Knaus Sky med en totalvekt på 4000 kg og en pris under 800.000 kroner.

Grand Panorama. Foto: Messe Duesseldorf, Constanze Tillmann.

Grand Panorama
Den største nyheten fra Bürstner er modellen Grand Panorama, som første gang ble vist på Caravansalon i Düsseldorf for noen få uker siden. Det er selvfølgelig den store frontruta som har gitt navn til denne modellen.
Den har en anselig lengde på 9 meter og har en totalvekt på 5000 kg. Prisen runder 1,2 millioner.
I interiøret likte vi spesielt godt plasseringen av vasken. Den er plassert på en smalere vegg foran senga. Med dusj og toalett på hver sin side mot yttervegg er det her spart inn noen centimeter på lengden.

Kroken har også tatt inn kampanjemodellen Bürstner Nexxo 660 Moonlight, som har spesiell dekor og aluminiumsfelger. På lager vil de fra november ha den nye Nexxo T729 med den samme utvendige dekoren og til en pris på 608.000 kroner.

Vi har ikke glemt at Kroken også er importør av et sjette merke, Niesmann Bischoff, men det kommer vi tilbake til i en egen sak.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *