Bransjen gleder seg

Som Bobilverden.no kunne melde fredag ble det potensielle avgiftssjokket fra 1. september 2019 avlyst på overtid etter et møte mellom myndighetene og Norges Caravanbransjeforbund 2. september.

– Bransjen kunne blitt rasert, sier generalsekretær i Norges Caravanbransjeforbund, Geir Holm. Foto: NCB.

– For caravanbransjen og våre kunder er det en veldig gledelig nyhet at engangsavgiften på nye bobiler blir omtrent uendret i 2020. Bransjen har lenge fryktet at avgiftsomleggingen ville ført til flere hundre prosent prisøkning på kjøretøyene, sier generalsekretær i Norges Caravanbransjeforbund, Geir Holm i en pressemelding i dag.

Bransjen har gruet seg
En hel bransje har lenge gruet seg til omlegging til den nye WLTP-avgiftsberegningen, med CO2 som den avgjørende komponenten. Bransjen fryktet at et slikt beregningsgrunnlag vil føre til dramatiske prishopp i engangsavgiften på nye bobiler og omtrent gitt full stopp i salget.
– Stopp i salget vil i verste fall bety nedleggelse av mange arbeidsplasser i en sårbar bransje, mener Geir Holm.

Omleggingen skjer altså ikke i 2020.

Vil rammes hardt
Den norske caravanbransjen og kundene ville blitt rammet veldig hardt dersom WLTP-standarden ble innført på samme måte som på personbiler. Målinger viser at det er blant bobiler forskjellen mellom NEDC- og WLTP-måling er størst. De to målemetodene er så ulike, at det ville medført enorme konsekvenser for caravanbransjen, ettersom Norge er det eneste landet med slik avgift.

– Norges Caravanbransjeforbund har forståelse for at også bobiler må ta miljøansvar å betale CO2-avgift, men overgangen fra NEDC til WLTP innebærer ikke økninger i bobilenes utslipp. Vi trenger en avgiftsberegning som er rettferdig og ikke tar livet av en hel bransje, avslutter generalsekretær Geir Holm.

Tekst: Redaksjonen

Les også: Ingen WLTP-avgiftssjokk på nye bobiler

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *