Braksalget av bobiler fortsetter

Hymer selger fortsatt best i klassen over 3500 kg. Foto: Knut Randem.

Før Caravanmessen kunne vi fortelle om rekordsalg av bobiler så langt i år. Rekordsalget fortsatte i september og oktober. Det økte til og med ytterligere.

Ved utgangen av oktober var det registrert 3419 nye bobiler i Norge hittil i år. Det er en økning på 584 bobiler eller 20,6 prosent i forhold til 2016.

I september og oktober økte salget med pluss/minus hele 25 prosent i begge månedene. Men fortsatt er mai årets toppmåned sammenlignet med fjoråret.

Den vanvittige økning i salget av bobiler over 3500 kg fortsetter med en økning på 36,1 prosent som er omtrent samme nivå som etter åtte måneder. Salget av bobiler under 3500 kg øker nå mer enn tidligere i år og har en økning på 14,1 prosent så langt i år sammenlignet med 2016.

Det er registrert 1135 bobiler over 3500 kg og 2284 bobiler under 3500 kg så langt i år.
– Dersom november og desember selger på samme nivå som i 2016 vil vi få ny rekord med over 3500 nyregistreringer, sier generalsekretær Geir Holm i Norges Caravanbransjeforbund (NCB).
– Men om økning fortsetter på samme nivå ut året vil vi havne på over 4000 nyregistreringer.

– Dette er langt over forventingene, sier generalsekretær Geir Holm i NCB. Foto: Knut Randem.

– Vi er målløse. Disse tallene er ikke i nærheten av det vi ventet oss da vi vurderte året i fjor høst. Vi regnet med en økning, men dette er helt vilt, sier Holm.

Fortsetter i 2018?
NCB har ikke gjort en konkret vurdering av forventningene til 2018. Mye avgjøres av forholdet mellom norske kroner og euro, påpeker Holm. Regjeringens forslag om 1,6 prosent økning i engangsavgiften regner han ikke med vil påvirke negativt.
Dersom det ikke skjer noe dramatisk under behandlingen av statsbudsjettet venter han fortsatt økning neste år.

– Vi har stabil økonomi og stadig flere setter pris på å ha med seg ei god seng, ikke være til bry og kunne reise dit de vil, sier Holm.
– Vi ser den samme utviklingen i Sverige.

Hvilke merker selger best?
Tallene viser at fabrikken Capron topper salgslista med 11,3 prosent, men bak dette tallet skjuler det seg flere bobilmerker. Blant merkene som kan identifiseres i statistikken ligger Hymer på topp med 11,1 prosent med Bürstner og Adria på de neste plassene med hhv 8,7 og 7,4 prosent av markedet.

I klassen over 3500 kg selger Hymer best og under 3500 kg selger Bürstner best så langt i år.

Tallene baserer seg på bobiler som er førstegangsregistrert i perioden. Det tas ikke hensyn til hvor de er kjøpt.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Braksalget av bobiler fortsetter

  1. Med så stort salg å så dyre biler, burde kunden få litt mer rettigheter over får forhandleren ??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *