Bompenger: Vil begrense gebyr

Før betalte bilistene et fast depositumsbeløp for en AutoPASS-brikke. Nå går enkelte utstederselskap over til en ordning med månedsgebyr. 

– Vi ønsker å begrense ordningen med slike månedlige gebyr for betalingsbrikker, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i en pressemelding.

En avtale med et utstederselskap om bruk av elektronisk betalingsbrikke er i dag en forutsetning for å få enkelte fritak, reduserte takster og brikkerabatt på 20 prosent i flere bompengeprosjekt.

Samferdselsdepartementet ber nå Statens vegvesen utarbeide et utkast til høringsnotat og forslag til endringsforskrift om endringer i utstederforskriften. Hensikten er å begrense adgangen til å ilegge et månedsgebyr knyttet til utstedelse og erstatning av elektronisk brikke.

– Det kan være behov for å begrense muligheten til å ilegge månedsgebyr for utstedelse og erstatning av elektroniske bombrikker. Departementet har derfor sendt et oppdragsbrev til Statens vegvesen der vi ber om etatens vurdering. Vi vil også ha et forslag til en forskrift som kan sendes på høring, sier Nygård.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  8 comments for “Bompenger: Vil begrense gebyr

 1. Er det her snakk om mndsgebyr,så blir det leie i tillegg til bomavg? Hva med bobiler som står stille minst halve året?
  Høres helt sykt ut!

 2. Gå inn og sjekk lønningene til lederene i disse bompengeselskapene! De tjener mer enn samferdselsministeren og har bare noen få ansatte. De har også titalls millioner i overskudd. Likevel må de ha gebyrer i tillegg, for å kunne tilgodese seg selv med høye lønninger. Hvor er Statens Vegvesen/ politikere som er oppdragsgivere???

 3. De sier det er blitt så dyrt o lage disse brikkene. Komponentene er blitt dyrere. Men om du sier opp abonemanget så får du beskjed om å bare kaste brikken. Skjønn det den som vil. Vi betalte 200.- i depositum som du får tilbake ved oppsigelse og derfra skal de trekke fra i begynnelsen. Bare griske jævlar 🤬

 4. Vi har bombrikke som brukes en kort periode på sommeren, og av og til ikke det engang. Blir håpløst for oss å motta månedsgebyr da. De har nok mange andre slike kunder også. Hva med denne gruppen?

 5. Vi betaler jo for brikken når vi oppretter konto så hvorfor må vi betale månedsavgift i tillegg til bomavg. for en bobil som står i ro hele vinteren.sykt

  • Hvis du har betalt depositum for brikken som du leier, så er jo dette fortsatt dine penger, men brikkeutstederen trekker av det innbetalte beløpet for å dekke månedsavgiften.

   Hvis du kjøper brikke hos Skyttelpass så kjøper du brikken for 200 kr og så eier du den selv. Ingen måndesavgift. Min anbefaling til alle er å bytte til Skyttelpass.

   • Støtter i. Jeg flyttet begge bilene over til Skyttelpass. Tok meg mindre enn 5 min og fikk nye brikker i posten to dager etterpå.

    Eneste disse grådige selskapene forstår er når folk faktisk flytter. Om du forblir hos Fremtind, eller de andre som har kopiert gebyret, så er det det samme som at du godkjenner dette. Og da kan du iallefall ikke klage når «inflasjon» gjør at månedsbeløpet blir mangedoblet så snart folk har innfunnet seg i den nye ordningen

 6. Kul att få reda på månadskostnad. Själv kommer jag säga upp avtalet, åker o hälsar på släkt o vänner i Norge, nån gång om året, löjligt att man ska betala för dom resorna.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *