Bohuslän kan takke nordmenn for ny overnattingsrekord

Regionen Vest-Sverige rapporterer at nordmenn er tilbake etter pandemien. Det ga rekordbesøk på campingplassene denne sommeren.

Grundsund. Foto: Ãsa Dahlgren.

Nordmenn er tilbake hos «søta bror» og besøkstallene slår rekorden fra 2019. I mellomtiden har regionen vært hardt rammet av pandemien og stengte grenser.

– Campinggjestene er utrolig viktige for oss. De står for majoriteten av antallet overnattinger fra utlandet, særlig fra Norge. Denne sommeren viser at Vest-Sverige fortsatt lokker sommerferierende nordmenn, og det var viktig å få bekreftet, sier Fredrik Lindén daglig leder for Turistrådet Västsverige.

Nordmenn er soleklart den største gruppen av utenlandske turister som besøker Vest-Sverige, etterfulgt av tyskere og hollendere, og turistnæringen i regionen er veldig glad for at de gode naboene er tilbake, skriver turistrådet i en pressemelding.

Gullholmsbaden. Foto: Amplifyphoto.

Det er ingen tvil om at norske turister til Sverige gikk drastisk ned mens pandemien herjet og grensene var stengt, men i år var de tilbake for fullt. Vest-Sverige er grenseregionen som ligger sør-vest i Sverige. Her finner du storfavorittene Göteborg og kyststripen Bohuslän, to av stedene som nordmenn reiser aller mest til i nabolandet.

– Vi er så glade for å kunne si at nordmenn er tilbake i Vest-Sverge etter to tøffe år. Nordmenn står for den største andelen utenlandske overnattinger, og er vårt viktigste utenlandsmarked, sier Lindén.

Campingplassene i Bohuslän, som vanligvis er hyppig besøkt av nordmenn ble hardt rammet av pandemirestriksjonene, men i år slo de tidligere rekorder da nordmenn igjen tok campingferien på andre siden av grensen.
I år slo de sin “all time high” rekord fra 2019 med 2,3 millioner gjestenetter, hvorav 437.000 av disse var fra norske gjester. Det utgjør over halvparten av alle utenlandske gjestenetter på campingplasser i Vest-Sverige. Alt i alt står campingene i Bohuslän for 60 prosent av alle campingovernattinger i Vest-Sverige.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *