Bobilutleier er konkurs

De har i stor grad satset på utleie av bobiler til utenlandske turister som norsk representant for Touringcars Motorhome Rental. Nå er det åpnet konkurs for Minnesund-selskapene, som også har en avdeling i Tromsø.

Utleieselskapene, som nå er konkurs, har først og fremst basert seg på det internasjonale markedet. Sommerturismen har vært størst, men vinterturisme har blitt viktigere. Foto: Knut Randem.

De tre selskapene NM Bobilutleie AS, Northern Miles AS og NM Living AS er konkurs. Hovedbasen ligger på Minnesund nord for Oslo, men de har også en avdeling i Tromsø. Det er hovedsaklig Hobby bobiler de har leid ut.

Bostyrer Erling Opdal sier til Romerikes blad at hovedårsaken til konkursen er svikt i markedet av utenlandske turister under pandemien. 6,6 millioner i koronastøtte fra Staten her ikke vært tilstrekkelig for å kompensere for dette.

Opdal har nå totalt om lag 80 bobiler han skal finne ut hva han skal gjøre med. Det kan være aktuelt å selge bobilene, men han forteller til lokalavisa at han har et berettiget håp om at noen vil overta virksomheten.

Det var de finske eierne som selv meldte oppbud med en samlet gjeld på 155 millioner kroner. De konkursrammede bedriftene må til tross for navnelikheten ikke forveksles med Northern Miles Bobil & Fritid AS (NM Bobil & Fritid AS) i Råde.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Tellus skal bli stor i utleie – overtar etter konkurs

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *