Bobilsesongen starter stadig tidligere

For de som ikke kjører bobil om vinteren starter sesongen stadig tidligere. De yngre bobilistene bruker oftere bobilen om vinteren.

Nesten fire av ti bruker bobilen hele året. Foto: Knut Randem.

Sesongen starter i april og avsluttes i oktober for de fleste bobileierne. Det viser tall fra et representativt utvalg bobilister i en undersøkelse Kantar har utført for Norges Caravanbransjeforbund (NCB). Resultatene ble presentert av Anders G. Hovde fra Kantar på NCBs fagdag denne uka.

Trenden de senere årene har vært tydelig. Sesongen starter tidligere om våren. 36 prosent oppgir at sesongen starter i april. 15 prosent starter enda en måned tidligere. Samtidig synker antallet som har sesongstart i mai til 22 prosent. Det er nesten ingen som starter sesongen etter mai.

Stadig tidligere sesongstart. Tabell: Kantar.

Det er i aldersgruppen 45 – 59 år vi finner den største andelen som bruker bobilen om vinteren. Blant disse sier nær halvparten at de benytter bobilen om vinteren, men samlet sett bruker nesten fire av ti (36 prosent) bobilen hele året. Dette er det samme resultatet som i 2017. Hovde mener dette blant annet skyldes at yngre brukere i større grad benytter bobilen når de skal ut på aktiviteter.

Hver femte bobil parkeres for vinteren i september, men hele 43 prosent avslutter bobilsesongen i oktober. Dette er på linje med resultater fra tidligere undersøkelser. De fleste bobilene benyttes dermed bare halve året.

Alle aldersgrupper benytter bilen både til korte helgeturer og til langturer. Men 36 prosent av de i alderen 45 – 59 år sier de benytter bilen mest til korte helgeturer. Det er naturlig med tanke på at en stor andel av denne gruppen er i heltidsjobb. Dette tilsvarer resultatene fra undersøkelsen i 2017.

I snitt benyttes bobilen 54 døgn pr år og det er naturlig nok pensjonistene som har tid til å bruke den mest. Bobilverden.no kommer med flere resultater fra undersøkelsen senere.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Bobilsesongen starter stadig tidligere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *