Bobilsalget: Beste juli noensinne

I juni oppnådde bransjen salgstall for nye bobiler som var de beste noensinne i en enkelt måned. Juli kan ikke slå de salgstallene, men det ble likevel en rekord-måned.

Hymer holder teten etter et meget god julisalg. Foto: Knut Randem.

Det er registreringsstatistikken fra Opplysningsrådet for veitrafikken som viser disse tallene. De gode tallene betyr enten at kontraktene har blitt inngått tidligere med forsinkelser i leveringen, at salgstallene fra juli har blitt videreført på høyt nivå eller en kombinasjon av disse.

Uansett hva årsaken er så fikk juli 2020 det høyeste antallet registreringer i denne måneden noensinne. Det bekrefter Geir Holm, generalsekretær i NCB, Norges Caravanbransjeforbund. Det ble registrert 578 bobiler mot 534 i 2019. Rekorden uansett måned fra juni 2020 er på 700 registreringer.

Hymer og Challenger topper registreringsstatistikken uansett vekt. Med henholdsvis 65 og 63 registreringer skilte de seg tydelig ut. Sammenlignet med juli i fjor økte de med 44,4 og 70,3 prosent.

Capron-fabrikken, som blant annet produserer Solifer, Sunlight og Carado, tar en tredjeplass mens Adria Carthago, Dethleffs, Eura Mobil, Benimar, Laika, Kabe og Rapido tar de neste plassene.

Etter første halvår preget av nedstengning av landet hadde salget av nye bobiler en tilbakegang på 8,6 prosent sammenlignet med 2019. Med gode juli-tall er dette tallet nå redusert til -5,2 prosent.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *