Bobilranere fengslet og dømt

Et av bildene som avslørte bandens bruk av stjålne bankkort. Foto: Polisen.

Et av bildene som avslørte bandens bruk av stjålne bankkort. Foto: Polisen.

Banden som i sommer ranet tilfeldige bobilister langs den svenske vestkysten ble pågrepet i august. Banden bestod av fire menn og en kvinne. Alle fem er nå funnet skyldige på flere av tiltalepunktene.

Banden har i sommer gjort det utrivelig for bobilister langs kysten av Sverige. Men i midten av august var det slutt. 12. august ble banden tatt av politiet ved en bensinstasjon i Hogdal. Dette var bare timer etter at en tysk familie i bobil hadde fått “besøk” av banden da de overnattet på rasteplassen ved Ödmålsbron. Et vitne hadde sett tyveriet og hadde tatt nummeret på bilen banden kjørte i. Det er avisa Bohusläningen som melder dette. Ved pågripelsen lot bandemedlemmene som om de sov i sin bil.

Dømt i tingretten
De fem, som ble dømt i tingretten, er alle i familie. Hovedmannen i banden ble dømt til 2 år og 4 måneders fengsel for grovt tyveri, fem tilfeller av bedrageri og tilfeller av forsøk på bedrageri. Mannen er statsborger i et annet europeisk land og blir etter soning utvist fra Sverige til november 2026.
Ytterligere to av bandens medlemmer ble fengslet for henholdsvis 1 år og 7 måneder og 1 år og 6 måneder. Den ene av disse ble utvist fra Sverige etter soning og fram til november 2021.
Kvinnen i banden ble dømt for heleri og må sone med samfunnsstraff. Den mindreårige femte personen ble dømt til ungdomstjeneste.

I følge avisa Expressen har tingretten lagt vekt på at innbrudd i bobiler er å sammenligne med innbrudd i private hjem og er derfor alvorlig. Faktisk mener retten det er mer alvorlig når den i dommen skriver:
“Enligt tingsrättens mening framstår inbrott i husbil eller husvagn som mer kränkande och skrämmande för ett brottsoffer som befinner sig instängt på en liten yta förhindrad att ta sig ut.”

Del dette med andre:

  1 comment for “Bobilranere fengslet og dømt

  1. Endelig ble de tatt, vi hadde besøk av dem en natt den første i ferien nede på Bjørkeng ved Varberg. Det besøket kostet oss to nye mobiltelefoner å mye politi å bråk med forsikringen,Storebrand dekker bare halve tapet så HURRA for dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *