Bobilplasser fra luksus til parkeringsplasser med kongelig utsikt

Schwerin har stor variasjon i tilbudet av bobilplasser. Fra 40 euro til gratis. Fra null fasiliteter til tilbud som på en campingplass. Alle har et begrenset antall plasser.

Bobilplassen Hangar 19 åpnet i 2018. Foto: Knut Randem.

I fjor åpnet en ny bobilplass like nord for Schwerin sentrum. På Hangar 19, som den heter, kan du få plass i første rekke mot sjøen for 40 euro på ekstra brede plasser på ca 90 kvm. I andre, tredje og fjerde rekke koster det 25 euro med om lag 3 meter mellom bobilene.

På denne plassen er det ingen tillegg for noen av fasilitetene. Servicebygget er rent og ordentlig, tømmefasilitetene er gode og det er tilgang til kjøkken. Du får også gratis wi-fi.

Foran plassen er det en liten båthavn og det er mulig å bade om lysten skulle melde seg. Her er det stort sett gress på oppstillingsplassene med grus mellom. Om lag en tredjedel av plassen er satt av til en gressplen og en mindre lekeplass. Stor til å være på en bobilplass.

I den lille båthavna er det utleie av hyttebåter og padlebrett. Foto: Knut Randem.

Plassen er helårsåpen og kan by på en god og populær restaurant, som også har eksterne gjester. Bobilplassen har nemlig bare 25 plasser. I sesongen og helger kan det være lurt å bestille plass før ankomst. Vi observerte stor variasjon over tre dager i begynnelsen av september. En dag utsolgt og to dager med ledige plasser, alle på hverdager. Om vinteren er prisene 5 euro lavere.

Fra Hangar 19 sykler du til slottsøya på 5 minutter og går fint på 15 minutter. Bakeren er tre minutter unna til beins.

Premiumplassene på Hangar 19. Foto: Knut Randem

Prisene er høye til Tyskland å være, men de bør etter tilbudet sammenlignes med campingplasser og ikke vanlige bobilplasser.

Hangar 19 ligger i Bornhövedstraße 95 og har GPS N 53°38’16.2 – E 11°25’59.4.

Også enkelt og dyrt
Det finnes andre og enklere bobilplasser enda tettere på sentrum. Men det slår oss at prisnivået her er høyere enn det som er vanlig i Tyskland.

Bobilplassen Am Stadthafen utgjøres av denne rekka på parkeringsplassen. Foto: Knut Randem.

Am Stadthafen er en parkeringsplass i typisk bymiljø kort vei fra Schwerin slott. Her er det reservert 10 litt større plasser for bobiler for en pris a 20 euro per døgn. Det er også mulig å kjøpe strøm for 50 cent/kWh. For øvrig er det ingen fasiliteter utover søppelkasse.
Adressen til denne plassen er Schliemannstrasse 20 og GPS N 53°37’47.4 – E 11°25’13.1.
Bobiler over 5 tonn har ikke adgang på denne plassen.

Bobilplass Am Hauptbahnhof er merket for personbiler og bobiler med en pris på 10 euro for 24 timer og en ukebillett koster 30 euro. Denne plassen har vi ikke besøkt, men etter det vi erfarer har den muligheter for strøm, vannfylling og gråvannstømming. Det skal være kun fire plasser med strøm her, men det kan være mulig å parkere på vanlige plasser om du ikke er for lang. På denne plassen er det også forbud mot kjøretøy over 5 tonn. Tømmestasjonen er åpen også for andre enn de som bor her.
Adressen er Wismarsche strasse 185 og GPS N 53°38’13.2 – E 11°24’32.3.

For enden av slottsparken er det utsikt mot slottet fra plassene avsatt for bobiler. Foto: Knut Randem.

I enden av den store slottsparken – med storslagen utsikt mot slottet – er det en parkeringsplass hvor deler av raden nærmest parken er satt av til bobiler. Prisen er også her 20 euro. Her kan du kjøpe strøm og får tilgang til toaletter i sommermånedene.

Storslagen utsikt fra en enkel bobilplass. Foto: Knut Randem.

Adressen er Jägerweg 2-3 og GPS N 53°37’11.3 – E 11°24’45.7. Også her er maksimal vekt 5 tonn. I gatene like utenfor plassen skal det være gratis å stå om natta pluss to timer på dagtid, men dette er ikke kontrollert.

I tillegg er det 20 plasser for bobiler i en marina på adressen Buchenweg 19, nord for sentrum. Den har vi ikke besøkt, men det skal være bussforbindelse til sentrum.
Plassene vi har omtalt her er de som ligger nærmest sentrum. Litt lenger fra sentrum finnes selvfølgelig ytterligere alternativer.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Schwerin: Byen mellom innsjøene

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *