Bobilplassen i Moss oppgraderes

I Moss har det de senere årene blitt satset aktivt på å utvikle et tilbud til bobilister sentralt i byen. Havnesjefen har vært en aktiv bidragsyter til utviklingen. Om alt går som det skal åpnes anlegget til påske.

Nesten på bryggekanten. Foto: Knut Randem.

Nesten på bryggekanten. Foto: Knut Randem.

Servicebygget som kom i fjor var leid inn, men i disse dager monteres et permanent tilbud til bobilistene og den nærliggende gjestehavna. Containerbygget som nå monteres er ikke veldig ulik den forrige, men er nå kjøpt inn for permanent plassering her på brygga i Moss. Den inneholder dusjer og toaletter og det er lovet et bedre låsesystem enn tidligere. I tillegg blir det tømmestasjon i tilknytning til bygget.

Den lokale bobilisten Ivar B. Johansen har vært en aktiv pådriver i prosessene rundt denne bobilplassen. Han har sendt oss følgende rapport om utviklingen:

Ivrige havnearbeidere setter alle kluter til for at bobilfolket skal få stabile og gode fasiliteter denne sesongen. Det bygges sammen en ny container som skal inneholde toaletter og dusjrom.

Dette byggesettet er forhåpenlig fullført og i drift til påske. Foto: Ivar B. Johansen.

Dette byggesettet er forhåpenlig fullført og i drift til påske. Foto: Ivar B. Johansen.

Noen vittige tunger snakket om verdens største Ikeapakke med manglende monteringsanvisning, men det var jo mannfolk som monterte – så hva skulle vel de med monteringsanvisning. Det er jo det første som blir krøllet og kastet. Heldigvis viste det seg at de hadde knekket koden for rett montering.

Containeren blir nesten identisk med den som gjorde tjeneste i fjor, men denne gangen er den i eie og ikke i leie. Det betyr at låssystemet blir forbedret med kodelåser som samarbeider med billettautomaten. Vi håper dette vil gjøre besøket litt enklere for de som skal bruke fasilitetene og vanskeligere for de som ikke ønskes adgang.

Det vil også bli litt modifisering av tømmestasjonen på baksiden. Denne vil bli bygget inn og montert høyt og med lokk, slik at det ikke frister for uautorisert bruk. Det var jo problemer med at den ble brukt som toalett av noen drikkeselskaper som hadde tilhold på brygga ved siden av plassen. Denne brygga er nå bygget helt ny og vil bli brukt som gjesteplass for båtturister. Denne aktiviteten håper jeg vil skape såpass med trafikk at det uønskede klientellet finner andre steder å feste. Hvis også bobilgjestene bruker plassen og rastebordene vil det nok bli for mye trafikk for visse andre.

Det vil også bli montert et kamera som kontinuerlig vil holde øye med plassen. Bildene fra dette vil dere kunne finne på nettet etter så det faktisk kan sjekkes om det er ledig plasser der hvert (Lenke blir lagt på plassens side i bobilplassen.no når den er klar. Red. anm.).

Tømmestasjon for gråvann vil bli montert i forkant av anlegget, slik at det må rygges inntil for tømming i et flyttbart kar med slange. Kanskje ikke helt ideelt med tanke på at det er plasser ganske inntil, men med litt godvilje og samarbeid (noe bobilfolk er kjent for), vil nok også dette gå bra.

Også i år har brannvesenet påpekt at alle må parkere samme vei, altså med fronten mot vannet, da det ellers blir vanskelig å opprettholde sikkerhetsavstanden mellom bilene. Vi håper på forståelse for dette, selv om det er fristene å ligge dør mot dør når man er gode venner. Dette vil bli påpekt av vaktene som rutinemessig vil besøke plassen.

Hvis nå alle planer slår til og ingen uforutsette problemer dukker opp, skulle alt ligge til rette for åpning til påsken også i år.
Velkommen skal dere alle være.
Obs! Husk fiskestanga. Det er fisk i sjøen på den tiden.

Ivar B. Johansen

Del dette med andre:

  1 comment for “Bobilplassen i Moss oppgraderes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *