Bobilplass sentralt i havn med kort vei til sentrum

I havnebyen Bremerhaven har de prioritert en TopPlatz for bobiler sentralt og i kort gåavstand til sentrum.

TopPlatz sentralt i Bremerhaven. Foto: Knut Randem.

Bremerhaven ligger mot Nordsjøen nesten midt mellom Elben og grensa mot Nederland innerst i ei vik ved utløpet av elva Weser. Byens sentralt plasserte bobilplass er med i TopPlatz-samarbeidet. Det skal forplikte.

Byen har en lang historie som handelshavn og er i dag en av de største havnene i Tyskland. Med sine 115 000 innbyggere er den en ung by med en byhistorie fra 1827, men det har vært bosettinger her siden 1100-tallet.

150 år før Bremerhaven fikk bystatus prøvde svenske kolonister å bygge et slott her. I dag ligger byen i delstaten Bremen, den frie hansabyen.

Det meste av byen ble ødelagt under andre verdenskrig, men viktige deler av havna ble spart slik at den i et par år etter invasjonen i 1945 kunne være en enklave styrt av USA. I 1947 skiftet byen navn fra Wesermünde til Bremerhaven (ref. Wikipedia).

Byens bobilplass ligger ved fiskehavna og dobbeltslusene ved utløpet av Weser. Når du kommer kjørende får du inntrykk av at bobilplassen ligger nede i et krater, men inntrykket blir moderert når du kjører inn på plassen.

På det meste av plassen er det en hekk mellom hver annen plass. Underlaget er asfalt og grus med gresskåninger rundt. Plassen er ikke veldig stor, men har 51 plasser i standardstørrelsen 5×8 meter og 12 plasser på 6×9 meter, i følge plassens egne opplysninger. Prisen er behagelige 10 euro per natt og 48 plasser har myntpåkast for strøm, som koster 0,50 euro/kWh.

Plassen har gratis wi-fi, brødservice, egen tømmestasjon og servicebygget har de fasilitetene du trenger og alt er rent og ryddig på plassen. Du kan ha med hund.
Plassen er ikke betjent hele døgnet, men du betaler på automat. Etter ca kl 16/16.30 er plassen ubetjent. Bobilplassen er åpen hele året.

Adressen er An der Neuen Schleuse 15. GPS: N 53° 31′ 56 – E 8° 34′ 35. Det betyr at du bor ca 1 km fra sentrum. Se i Google Maps.

Plassen ble vurdert august 2018.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *